Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Topuri si Liste

Basmul clasic reinventat : Cenușăreasa

Cine spune că basmele sunt pentru copii? Nu am auzit despre adolescenți, adulți sau bunici care să nu se emoționeze măcar puțin la un final fericit. Tânjirea după fantastic ne este înrădăcinată în ADN, iar basmul este una dintre cele mai vechi metode de evada din realitate. Așadar, v-am pregătit o listă de romane savuroase, contemporane, care jonglează cu idei și teme din basmul Cenușăresei, care ne-a fascinat copilăria.

În acest roman, oameni și androizi aglomerează străzile din New Beijing. Un virus mortal devastează populația și nimeni nu este conștient că soarta Pământului depinde de o singură fată.

Cinder, este o fată cyborg cu un trecut misterios, pervertit de mama sa vitrega care o învinovățește pentru imbolnăvirea surorii sale vitrege. Viața ei se schimbă cand îl întâlnește pe frumosul prinț Kai și se găsește în centrul unei bătălii intergalactice și a unei atracții interzise. Prinsă între datorie și libertate, loialitate și trădare, ea trebuie să descopere secrete despre trecutul ei, pentru a putea salva lumea.

img_7626-kopie-2

În speranța de a fugi de problemele din regatul său, Prințesa Poppy acceptă, fără tragere de inimă să ia parte la un schimb roial de experiențe, în care tineri prinți și prințese calătoresc în alte țări în scopul unor alianțe politice și potențiale mariaje. Povestea are stofă de basm până când o servitoare pe nume Eleanor este păcălită de o zână răzbunătoare să concureze cu Poppy pentru prințul eligibil. Rochiile de bal și pantofii de sticlă sunt motive recurente ale acestei povesti cu final fericit, scrise de o autoare cu fler pentru romane încântătoare.

princessofglass_proof_1

În momentul în care Kat distruge dintr-o greseală o carte veche, este teleportată în mod fatastic în lumea Cenușăresei – ca sora vitregă cea urâtă. Viața ia o întorsătură interesantă în momentul în care ea trebuie să pretindă că este o domnișoară de viță nobilă, să se adapteze peisajului social, și să învețe cum să se deplaseze cu o fustă susținută de un mare cerc metalic. Pentru a se putea întoarce la viața ei obișnuită, Kat trebuie să completeze povestea pana la finalul fericit. Însă soarta nu este de partea ei : sora ei este superbă, zâna cea bună nu este de găsit iar prințul, in ciuda faptului că este foarte atrăgător, susține că urăște balurile. Oare va reuși să se întoarcă la viața ei obișnuită?

IMG_20150601_171332

Glided Ashes este o interpretare romantică și fantastică a clasicii povești a Cenușăresei. Personajul principal, orfana Maia, nu înțelege sensul iubirii când aceasta provoacă doar suferință. Mama ei face un pact cu diavolul de pe patul de moarte, mama vitregă înnebunește de durere la moartea tatălui Maiei, iar surorile ei vitrege sunt disperate după aprobarea mamei lor, pe care nu reușesc să o primească.

În ciuda faptului că familia o transformă într-o servitoare umilă, Maia trebuie să pretindă mereu că este fericită. Altfel, va fi ucisă de un blestem.


9822176._SX540_

Sper că aceste romane să vă aducă un strop de magie în după amiezile de lectură. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares