Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

B.A. Saenz: Aristotel si Dante descopera secretele Universului

28001246_2039827972723558_269809713_n„– Intr-o zi o sa descopar toate secretele universului.

Asta m-a facut sa zambesc.

– Ce o sa faci cu toate secretele alea, Dante?

– O sa stiu eu ce sa fac cu ele, a spus el. Poate ca schimb lumea.

L-am crezut.

Dante Quintana era singura fiinta umana pe care o cunoscusem vreodata care putea sa spuna asa ceva.”

Aparuta la Editura TREI, Aristotel si Dante descopera secretele Universului este o carte plina de emotie si iubire pe care simti ca o traiesti cu adevarat.

Artisotel este un adolescent razvratit si  impulsiv, al carui frate se afla in inchisoare.  Ari se afla intr-o continua  lupta  cu el insusi. Nu se poate hotari daca singuratatea este un lucru bun sau rau. Isi pune o multime de intrebari si incearca sa gaseasca aceste secrete ale universului.

„De ce zambim? De ce radem? De ce ne simtim singuri? De e suntem tristi si confuzi? De ce citim poezie? De ce plangem cand vedem un tablou? De ce inima ne-o ia razna cand iubim? De ce ne simtim rusinati? Ce este acel lucru din adancul stomacului tau numit dorinta?”

Pe de alta parte, Dante este un baiat sarcastic si curios, care are o perspectiva diferita asupra lumii. Este genul de baiat pe care toata lumea il indrageste.

Destinele lor se unesc in ziua in care se intalnesc la piscina.  Prietenia care se leaga intre ei este una atat de speciala si porfunda, reusind impreuna sa descopere adevarurile despre ei insisi.  Dante are o influenta foarte buna asupra lui Ari, este cel care reuseste sa il echilibreze si sa il faca sa isi stapaneasca impulsurile negative.

Aceasta prietenie dintre ei se va transforma intr-o poveste de iubire. Dante se indragosteste de Aristotel si, desi el stie asta cu certitudine inca din prima zi in care s-au cunoscut, Ari isi va da seama de sentimenele lui fata de Dante mai tarziu, dupa ce reuseste sa patrunda in adancimile sufletului  sau plin de intrebari.

“Asta era ce nu era in regula cu mine. In tot acest timp, incercasem sa-mi dau seama secretele universului, secretele trupului meu, ale inimii mele. Toate raspunsurile fusesera mereu atat de aproape, dau eu luotasem mereu impotriva lor, fara ca eu macar s-o stiu. Din clipa in care il cunoscusem pe Dante, ma indragostisem de el. Pur si simplu nu mi-am ingaduit sa-mi dau seama de asta, sa gandesc asta, sa simt asta. Taica-meu avea dreptate. Si era adevarat ce spusese maica-mea. Cu totii vem razboaiele noastre personale.”

Aristotel si Dante descopera secretele Universului, este o calatorie interioara in cautarea acelor  secrete dintre cele  mai importante ale vietii.

“O explorare sincera  si tandra a identitatii si sexualitatii, si o dovada incontestabila ca dragostea-fie ea romantica sau familiala- trebuie sa fie libera, deschisa si lipsita de constrangeri.”- PUBLISHERS WEEKLY

“Un roman emotionant, care demonstreaza talentul autorului de a surprinde complexitatile relatiilor umane.”- SCHOOL LIBRARY JOURNAL

“Saenz scrie. Spre finalul cartii, ca <<A fi atent cu oamenii si cuvintele e ceva rar si minunat>>. Si chiar asta face: e grijuliu cu personajele lui, dandu-le timp sa-si gaseasca locul in lume si sa se gaseasca unul pe celalalt.”- BOOKLIST

220px-benjamin_saenz_2016Despre autor.

Benjamin Alire Saenz este un romancier, poet si autor de carti pentru copii, laureat PEN/Faulkner.

S-a nascut in 1954, in Old Picacho, un satuc de pe langa Las Cruces, New Mexico, aproape de granita dintre Mexic si SUA. Timp de patru ani, a studiat filosofia si teologia in Europa. A devenit scriitor si profesor, intorcandu-se in regiunea de langa granita- locul de care simte ca apartine cu adevarat. Este profesor asociat in cadrul programului de creative writing de la University of Texas din El Paso. Se considera un “fronterizo”, adica un om de la granita. De asemenea, este artist vizual si un activist implicat in probleme politice si culturale.

In 2013, romanul sau Aristotel si Dante descopera secretele Universului a fost nominalizat la Michael L. Printz Award si a castigat premiile Lambda Literary, Pura Belpre si Stonewall. De asemenea, nominalizat la Deutscher Jugendliteraturpreis 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares