Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Aimee Molloy: O mamă perfectă

o mama perfectaO mamă perfectă descrie în detaliu presiunea și greutățile de care se lovește o proaspătă mămică, încercarea de a se ridica la așteptările tuturor celor din jur, de a fi acea ,,mamă perfectă” din cărți, toate acestea în paralel cu efortul de a menține un echilibru între familie, carieră și viață socială.

O seară în oraș. Câteva ore de distracție. Asta e tot ce ar fi trebuit să fie.
Își spun Mamele din Mai – un grup de proaspete mămici ai căror copii s-au născut în aceeași lună. De două ori pe săptămână se întâlnesc în Prospect Park din Brooklyn ca să petreacă puțin timp împreună.
Atunci când femeile ies să bea ceva la barul din cartier, tot ce-și doresc este să ia o pauză de la rutina zilnică. Dar, într-o noapte fierbinte de 4 iulie, ceva teribil se întampla: unul dintre copii dispare din pătuțul lui. Winnie, o mamă singură, a ezitat să-l lase pe Midas, băiețelul ei de șase săptămâni, cu o bonă, dar colegele sale de la Mamele din Mai au insistat că totul va fi bine. Acum copilul a dispărut. Ceea ce urmează este o cursă contracronometru pentru a-l găsi pe Midas, în timpul căreia o mulțime de secrete ies la iveală, căsniciile sunt puse la încercare și prieteniile sunt distruse.

Personajele principale sunt membre ale unui grup online de mămici, care au în comun locația și luna în care au născut, primind periodic un newsletter.  Acestea se întâlnesc frecvent în parc, unde împărtășesc: sfaturi, probleme, idei de creștere a copiilor și de a face față tuturor provocărilor inerente perioadei de după naștere.

Într-o seară de iulie, mamele decid să își rezerve puțin timp doar pentru ele, cu scopul de a se deconecta de la rutina zilnică și de a se relaxa, ieșind împreună în oraș. Fiind puțin sceptică la început, Winnie refuză să-și lase bebelușul cu o bonă, însă la insistențele celorlalte mame, acceptă să petreacă câteva ore departe de responsabilități.

Un lucru neșteptat se întâmplă: micuțul Midas, fiul lui Winnie, dispare și o întreagă isterie se declanșează. Mai mult, una dintre membrele grupului îi șterge aplicația de monitorizare a copilului, neavând șansa de a verifica ce se întâmplă cu bebelușul ei.

Mamele din Mai încearcă să îl găsească singure pe Midas, după ce văd că poliția nu face o treabă foarte bună, iar căutările le duc pe tot felul de piste, căci descoperă că fiecare dintre ele are ceva de ascuns, un trecut pe care îl vor îngropat. Toată lumea este anchetată de poliție și suspectată de către jurnaliști. În roman este tratată inclusiv aviditatea reporterilor după povești de scandal și toate lucrurile pe care aceștia sunt dispuși să le facă pentru audiență.

Winnie ajunge principala suspectă extrem de ușor: o fostă vedetă al unui serial de televiziune, care a trecut prin episoade depresive după ce și-a pierdut mama, mamă singură; toate aceste lucruri coroborate făcând până și cititorul să creadă în posibilitatea ca ea să fie vinovată.

Pe parcursul lecturii, partea de thriller trece în plan secund, pentru a explora dificultatea relațiilor de cuplu după naștere, ori dificultatea de a te întoarce la birou după concediul de maternitate. Collette, Francie, Nell, Scarlet, Winnie, Token reprezintă tipuri de părinți actuali, diferiți din atât de multe puncte de vedere, dar la sfârșit atât de asemănători prin faptul că au aceleași așteptări de la ei și de la relația cu cei mici.

Misterul principal rămâne în continuare dispariția lui Midas. Ce s-a întămplat cu el? A fost totul premeditat de către Winnie?

Romanul urmează să fie ecranizat, Kerry Washington făcând parte din distribuție.

Despre autor:

aimee molloy

Sursa: http://aimeemolloy.com

Aimee Molloy este autoarea bestseller-ului New York Times ,,However Long the Night: Molly Melching’s Journey to Help Millions of African Women and Girls Triumph” și co-autoarea mai multor cărți de non-ficțiune, printre care și Jantsen’s Gift , alături de Pam Cope. A colaborat cu Maziar Bahari la scrierea cărții de memorii a acestuia, ,,Then They Came for Me” pe care s-a bazat filmul ,,Rosewater”.

O mamă perfectă este primul ei roman.

 

 

 

Cartea poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares