Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Agnes Martin-Lugand: Lumina unui nou început

10753184Apărut la Editura TREI Lumina unui nou început este o carte despre redescoperirea de sine, despre alegerile pe care le faci în viață datorită unor evenimente neașteptate și care îți vor schimba complet percepția a tot ceea ce te înconjoară. 

,,În al șaselea ei roman, Agnes Martin-Lugand face portretul unei femei talentate care, în urma unei întâmplări nefericite, ajunge să-și reconsidere viața și să iubească din nou. Lumina unui nou început e o invitație călduroasă la descoperirea de sine și la o viață împlinită.” – Lire

Încă de la începutul cărții facem cunoștință cu Hortense, o femeie de aproape 40 de ani care deține o școală de dans împreună cu încă doi prieteni, Bertille și Sandro, la Paris. Deși are o aventură cu un bărbat căsătorit care are doi copii, ea se declară fericită cu viața ei și nu are pretenția ca Aymeric să-și lase familia pentru ea.  În schimb, prietenii săi nu par la fel de încântați de relația lui Hortense. Pentru a schimba acest lucru, Aymeric propune o ieșire la restaurantul pe care zl deține soțul lui Bertille. Însă, seara nu decurge așa cum și-ar fi imaginat Hortense, deoarece, în timp ce erau la restaurant, aceasta cade pe scări și se accidentează grav la gleznă. Spre surprinderea și totodata dezamagirea ei, Aymeric în loc să o ajute, fuge ca de fiecare dată și se întoarce la familia sa. Ajunsă la spital, Hortense află o veste proastă, aceea că nu va mai putea dansa o perioadă din cauza accidentării.

Pe fondul stresului și dezamagirii provocate de reacția bărbatului pe care credea că-l iubeșt,e decide să plece în Provence, la casa părinților ei. Cât timp ea este plecată, casa părintească se află în grija a doi prieteni, Mathieu și soția acestuia, Cathie.  Propunerea lui Mathieu de a închiria câteva camere îi va schimba viața lui Hortense, odată cu sosirea lui Elias. 

Elias este un bărbat aparent dur și inabordabil, dar pe care Hortense îl surpinde uneori plângând noaptea. Acest bărbat devine pentru ea un adevărat mister și se va transforma ușor, ușor într-o muză care o va ajuta să-și reconsidere viața. 

Dar ce va face Hortense odată ce ii se va vindeca glezna? Se va intoarce la școala de dans? Dar cum rămâne cu Aymeric? Răspunsul la aceste întrebări îl poți afla doar citind această frumoasă poveste scrisă cu atâta emoție de Agnes Martin-Lugand.

Citate preferate:

  • ,,Cum oare mă puteam lipsi de așa minunăție atâtea luni pe an? Răspunsul era foarte simplu. Chiar și în concediu, îmi petreceam cea mai mare parte a timpului la Paris, ca să nu stau prea mult fără Aymeric. <<Oh, nu pleca, o să-mi fie dor de tine!>> îmi spunea el când îi ziceam c-aș fi vrut s-o șterg o săptămână din oraș, iar eu îi cedam – mult prea ușor, fără doar și poate. Întodeauna îmi plăcuse să aibă asupra mea această putere, această autoritate. Mă reconforta gândul că nu eram singură și că trăiam pentru el”.
  • ,,Credeam că trebuie să aștept să dansez din nou să mă regăsesc. Ei bine, nu. De când mă accidentasem, numai asta făceam, mă regăseam.”
  • ,,Am surprins în privirea lui o emoție ciudată, de parcă nu-i venea să creadă că cineva îl ajuta. Omul ăsta era defect rău. Mi-a părut rău că am ezitat să-i împrumut mașina mea, doar că știam că dacă Mathieu avea încredere în cineva, puteai să mergi liniștit pe mâna lui. Niciodată nu m-ar fi pus în pericol și nu m-ar fi expus vreunui risc.”

,,Scrisul lui Agnes Martin-Lugand e o forta descatusata.” – Le Parisien

,,Talentul de povestitoare al lui Agnes Martin Lugand este incontestabil cunoaste in profunzime alfabetul complicat al iubirii.” – Le Figaro

Cartea poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

Despre autor.

b-08-011-agnes-martin-ok-final-3După ce a profesat ca psiholog timp de șase ani, Agnes Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicându-și primul roman, Oamenii fericiti citesc și beau cafea, în regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, în decembrie 2012. Remarcată rapid de bloggerii atenți la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul în lumea editorială tradițională. Astfel, romanul său a cunoscut un succes uriaș, fiind tradus în mai multe limbi. Drepturile de ecranizare au fost deja achiziționate de o casă de producție de la Hollywood. Agnes Martin-Lugand se numără printre primii zece cei mai bine vânduți autori francezi. Cărțile ei s-au vândut în Franța și în lume în peste 2 milioane de exemplare și au fost traduse în 32 de limbi.

La Editura Trei, de aceeași autoare, au aparut: Oamenii fericiti citesc și beau cafea, Viata e usoara, nu-ti face griji, Imi pare rau, sunt asteptata…, Fericirea imi scapa printre degete si Inca aud muzica noastra in gand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares