Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Topuri si Liste

7 pași care te vor ajuta să citești mai repede

Uneori, este greu să găsești un moment de răgaz în care să poți citi. Și, chiar dacă reușești să îți eliberezi o oră pe zi pe care să o acorzi cititului,este dificil să îți amintești ce ai învățat din acea carte. Urmează acești pași ce te vor ajuta să citești mai repedere, să înveți mai multe și să dobândești noi cunoștințe mai rapid.

shutterstock_452895175

  1. Personalizează. Întreabă-te ce vrei să înveți din ceea ce urmează să citești, cum ți-ar putea schimba viața și de ce ar trebui să citești cartea respectivă. Atunci când faci legătura între anumite lucruri și propria ta viață, îți amintești mai repede despre ele.
  1. Răsfoiește. Descoperă despre ce este cartea răsfoind-o sau citind rezumate online. Astfel, vei reține și mai bine ideile principale și îți va fi mai ușor să ți le amintești.
  1. Fii curios. Când deja ți-ai făcut o idee despre ce este cartea, pregătește câteva întrebări la care să răspunzi pe parcurs ce citești. Acest lucru te va ajuta să reții mai multe idei din carte.
  1. Restructurează. Răsfoiește cartea ca să afli care sunt ideile principale și notează-le. Nu uita să lași spațiu pentru notițe.
  1. Ia notițe. În timp ce parcurgi cartea, nu uita de notițe. Scrie-le folosind propriile tale cuvinte, ca să reții ideile și mai bine.
  1. Recitește. Acum, că ai propriul rezumat, recitește-l și încearcă să îți amintești detalii din carte, care aparțin fiecărei idei principale.
  1. Împărtășește. Spune-le și altora ceea ce ai învățat, pentru a consolida cunoștințele dobândite.

Acești pași simpli te vor ajuta să înțelegi și mai bine o carte și, în același timp, să o citești mai repede. Cu ce carte vei începe acest exercițiu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares