Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Topuri si Liste

7 dintre cele mai frumoase librării din lume

Pentru un adevărat pasionat de literatură, librăriile sunt portițe spre o altă lume, iar fiecare pagină răsfoită te poartă pe meleaguri fermecătoare. Dacă te regăsești în această descriere, atunci te invităm să descoperi topul celor mai frumoase librării din lume, din punctul nostru de vedere.

 1. Livraria Lello & Irmão – Porto, Portugaliashutterstock_1057577126

Dacă ești fan Harry Potter atunci trebuie neapărat să faci o vizită librăriei Lello din Porto. Clădirea impresionează mai ales prin stilul arhitectural. În exterior, fațada acesteia  prezintă un design neo-gotic cu un strop de art nouveau. Odată ce pătrunzi în interiorul acesteia vei fi copleșit de elementele de decor superbe. Scările centrale te invită să urci la nivelul superior unde de te poți bucura de o cafea delicioasă în timp de admiri locația și răsfoiești paginile cărților.

 1. Cook & Book – Bruxelles, Belgia

  Foto credit: http://www.cookandbook.be

  Foto credit: http://www.cookandbook.be

Cook & Book este un concept original care imbină perfect plăcerea de a citi cu mâncarea. Clădirea dispune de nouă camere care îmbină restaurante cu diverse bucătării și rafturi pline de cărți. Fie că alegi să vizitezi acest loc cu prietenii sau te duci singur, Cook & Book îți va oferi, cu siguranță, o experiență memorabilă.

 1. Alexandra Book Cafe -Budapesta, Ungaria

  Foto credit: https://welovebudapest.com/

  Foto credit: https://welovebudapest.com/

Aceasta este, poate, cea mai luxoasă locație pentru o librărie. Jumătate cafenea, jumătate librărie, Alexandra Book Cafe oferă o experiență unică din punctul de vedere al eleganței cu care se prezintă, fiind decorată cu candelabre impresionte și picturi celebre. Aici poți savura o cafea delicioasă în timp de te bucuri de cartea preferată și de priveliștea din jur copleșitoare.

 1. Cărturești Carusel – București, România

  Foto credit: http://www.441designstudio.com/

  Foto credit: http://www.441designstudio.com/

Cărturești Carusel este una dintre cele mai mari librării din România și a fost nominalizată în 2018 la categoria The Bookstore Of The Year Award. Istoria clădirii care găzduiește Cărturești Carusel este destul de impresionantă. Înițial, aceasta a servit drept bancă comercială, apoi a funcționat ca magazin de articole vestimentare pentru bărbați, iar astăzi este o frumoasă librărie apreciată de multi pasionați de literatură.

 1. Shakespeare & Co. – Paris, Franțashutterstock_1069168628

Dacă ajungi în Paris, trebuie neaparat să faci un popas la librăria Shakespeare & Co. Este, poate, cea mai cunoscută librărie din lume, care nu găzduiește numai un volum impresionant de cărți, ci poartă și o istorie marcantă. Locația actuală a fost deschisă de George Whitman în 1951, iar astăzi este condusă de fiica sa, care a vrut să ofere în continuare un refugiu iubitorilor de literatură și artă.

 1. Selexyz Bookstore – Maastricht, Olanda 

  Foto credit: https://www.archiportale.com

  Foto credit: https://www.archiportale.com

Selexyz Bookstore este considerată cea mai impresionantă librărie din Olanda și este găzduită de o fostă biserică dominicană veche de 700 de ani. Această clădire impresionează atât prin arhitectură și istorie, cât și prin atmosfera din interiorul ei, aplificată de prezenta a mii de volume de cărți. Cititorii se pot bucura și de o cafenea în interiorul librăriei de unde se poate admira interiorul spațiului uriaș.

 1. Acqua Alta – Veneția, Italia

shutterstock_1250438608Această librărie din Veneția se numără printre cele mai originale din întreaga lume. Este un spațiu excentric, care găzduiește mii de volume de calitate. Camerele librăriei sunt interconectate între ele și creează iluzia unui labirint. În timp ce îți cauți cartea preferată, nu uita să vorbești cu Luigi Frizzo, proprietarul librăriei, care este un tip carismatic și dornic de a împărăși dragostea sa pentru cărți vizitatorilor săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares