Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Topuri si Liste

5 cărți de citit de Valentine’s Day

Iubirea este una dintre cele mai mari teme ale literaturii și pentru că Valentine’s Day se apropie cu pași repezi, am pregătit pentru tine o listă de 5 cărți pe care să le citești în această frumoasă zi. Este ocazia perfectă să te lași purtat de paginile pline de emoție, dragoste și speranță. Alege-ți cartea preferată și învăluie-ți inima de energia pozitivă pe care iubirea o emană în jurul ei.

1.Marilyn Yalom-Inima îndragostită. O istorie neconvențională a iubirii

10878805Cum a apărut legătura dintre inimă și iubire? Cum a devenit inima simbolul suprem al iubirii și cum a evoluat acesta în decursul timpului, din vremea Scripturilor până în era emoticoanelor din social media? De ce este inima cel mai cunoscut simbol din lume?

Pictura, literatura, teatrul sau teologia ultimelor două milenii oferă, separat și impreuna, un raspuns fascinant și deschid noi posibilitati de a privi emoția umană supremă. Marilyn Yalom pășește cu atenție într-un muzeu nesfârșit, unde redescoperă îndrăgostiți și povești celebre sau uitate, mergând din Egiptul antic până în era Facebook-ului. Zei, sfinți, trubaduri, amanți și prinți săgetați de Cupidon prind viață într-o revizitare inedită a nesfârșitei istorii a iubirii.

Poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

 

 

2. Jojo Moyes-Ultima scrisoare de dragoste

 ultima-scrisoare-de-dragoste_1_fullsizeAflată în căutarea unui subiect inedit și emoționant, ziarista Ellie Haworth găsește în arhiva ziarului la care lucrează o scrisoare datând din anul 1960, scrisă de un bărbat care-i cere iubitei să-și părăseasca soțul. Astfel Ellie se vede prinsă în hățișurile unei povești de dragoste din trecut  – iar impactul asupra ei este cu atât mai puternic cu cât și ea insăși are o legatură cu un bărbat însurat. In 1960, Jennifer Stirling se trezeste în spital,  unde a ajuns în urma unui accident de masină. Nu-și poate aminti nimic: nici de soț, nici de prieteni, nici cine era. La înapoierea acasă, descoperă o scrioare de dragoste și începe să-și amintească de iubitul ei, pentru care fusese dispusă să riște totul.

Povestea din trecut a lui Jennifer și cea actuală a lui Ellie, ambele implicând o dragoste pătimașă și  interzisă, se împletesc într-o dramă de mare intensitate emoțională, în care scrisorile de dragoste redauc la viață o iubire care sfideaza timpul.

Poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

 

3. Katty McGarry- Mai puternici împreună

mai-puternici-impreuna_1_fullsize-2Haley, campioană națională la kickboxing, renunță la pasiunea ei pentru artele marțiale mixte în urma unei întâmplări dureroase. Iubitul ei de la acea vreme a lovit-o, dar ea nu vrea să spună nimanui, de teamă că familia ei va lua măsuri. Așa că decide să stea departe de ringul de box și de băieții cărora le place lupta. Dar într-o seară este atacată de doi tineri drogați. Totuși, nu ea încasează loviturile, ci un băiat de vârsta ei, complet necunoscut, care se aruncă în luptă pentru a o apăra. Numele lui e West. Câteva zile mai tarziu, ea îl reîntâlnește la liceu, iar neplăcerile nu se lasă așteptate: stârnit de ură, fostul iubit al lui Haley, Matt, caută un mijloc radical de a se debarasa de acest rival. Îi lansează o provocare: peste două luni, să se întâlnească pentru o luptă în ringul de box. Haley e îngrozită, știe că împotriva lui Matt, membru al echipei de box thailandez, West n-are nicio șansă. Așa că decide să-l antreneze pe West Young, un băiat infatuat și impulsiv, întruchiparea a tot ceea ce ea și-a promis c-o să evite. West îi ascunde însă un mare secret: cine este el cu adevărat. Pentru el, Haley este șansa de a se mântui, așa că se încăpățânează să o ajute, să lupte pentru ea. Știe că nu-și poate schimba trecutul, dar poate va reuși să schimbe viitorul lui Haley

Poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

 

4. Cecelia Ahern-Suflete pereche

suflete_perecheRosie și Alex sunt făcuți să fie împreună și toată lumea din jurul lor pare să fi înțeles asta, în afară de ei. Au fost cei mai buni prieteni încă din copilarie, dar Alex s-a mutat cu familia din Dublin la Boston și au păstrat legătura prin corespondență. În stilul care o caracterizează, Cecelia Ahern, autoarea bestsellerului P.S. Te iubesc, apelează și de această dată la scrisori, notițe, e-mail-uri și mesaje pentru a construi narațiunea. Rosie și Alex plănuiesc să se revadă la balul de absolvire al lui Rosie, iar apoi la colegiu. Dar Rosie are exact genul de noroc care se întâlnește în filme: zborul lui Alex a fost anulat, ea merge la bal cu alt băiat și rămâne însărcinată în urma unei aventuri. Decide să păstreze copilul, pierzând astfel șansa de a merge la Boston College, unde studia Alex. În continuare, cele două suflete reușesc să rămână conectate, dar o multitudine de interpretări greșite, întâmplări neprevăzute și un strop de ghinion pur îi țin la distanță. Totuși, destinul nu și-a spus încă ultimul cuvant…

 

Poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

 

5. Marion Kustenmacher -Simplify Your Love. Cum trăim mai fericiţi împreună

simplify_love_1Indiferent dacă suntem celibatari, proaspăt îndrăgostiți sau aparținem deja unui cuplu trainic, aproape toți ne dorim o relație stabilă și fericită. Cerințele sporite și așteptările pe toate planurile complică însă rutina unui cuplu și suprasolicită multe perechi. Oare am reușit să învățăm cele mai simple lucruri care însoțesc traiul în doi?

Simplify your love înlătură aceste îndoieli, una câte una – cu o declarație înflăcărată de iubire către cuplu și cu o descoperire foarte simplă și reconfortantă: fiecare pereche simte o comuniune interioară și este alcatuită din două personalități distincte. Fiecare pereche este legată și prin istoria comună – adeseori mai puternic decat constientizează cei doi parteneri.

Poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares