Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

4 thrillere romantice de citit vara asta

În sfârșit, vacanța de vară e aici! Iar singura activitate plăcută care îți poate hrăni sufletul și mintea este cititul. Cărțile sunt terapie pentru minte: te relaxează, dar în același timp te ajută să-ți lărgești orizontul cultural. Și atâta timp cât îți face plăcere domeniul despre care citești, beneficiile lecturii se înmulțesc.

Pentru vacanța de vară, weekend-urile leneșe sau zilele de concediu pe care le aștepți cu nerăbdare, investește emotional și intelectual în următoarele 4 cărți care te vor face să simți că timpul zboară mai repede răsfoindu-le:

  1. „Fata din Brooklyn”, Guillaume Musso

„Secretele ne definesc. Determină o parte a identităţii noastre, a biografiei noastre, ne fac mai misterioşi.” – Anna Becker

Ea este Anna Becker. Sau cel puțin așa vrea să te facă să crezi. Raphael o iubește și plănuiește să-și petreacă restul vieții cu ea. Asta până când vede fotografia. 3 cadavre și recunoașterea vinovăției. Apoi, Anna dispare. Chinuit de vină pentru faptul că a forțat-o să vorbească despre trecutul ei, ținut până atunci sub lacătul tăcerii, Raphael apelează la prietenul său Marc, polițist, în încercarea de a o găsi pe logodnica lui. Noi suspiciuni și intrigi se nasc atunci când cei doi bărbați descoperă în casa femeii 400 000 de euro și două cărți de identitate false. De aici până la finalul poveștii, Guillaume Musso te introduce în viața unui personaj feminin greu de descifrat, înconjurat de misterul unor secrete ce implică un criminal violent și care atrage după sine un vârtej de evenimente tulburătoare, atât pentru Raphael, cât și pentru tine, ca cititor.

  1. „Central Park”, Guillaume Musso

„Îmi amintesc, că în aceeași zi, 21 noiembrie 2011, din orgoliu, din vanitate, din inconștiență, mi-am ucis și copilul, și soțul.” – Alice

Bun venit în viața lui Alice și a lui Gabriel. O blondă care este căpitan de poliție în Brigada Criminalistică din Paris și un pianist de jazz. Dar după cum te-am avertizat deja, nimic și nimeni nu este ceea ce pare în cărțile lui Guillaume Musso, iar acesta este motivul pentru care autorul francez merită 2 locuri dedicate pe lista noastră de recomandări. Alice și Gabriel se trezesc la ora 08:00 dimineața, legați cu cătușe unul de celălalt, pe o bancă din Central Park, New York. Cu o noapte înainte, Gabriel era în Dublin, iar Alice pe Champs-Elysées. Nici unul dintre ei nu-și amintește cum au ajuns în Central Park, fără acte, bani sau telefoane mobile, Alice fără nicio amintire a nopții precedente, cu cămașa pătată de sânge și un glonte lipsă, iar Gabriel cu interese ascunse față de blonda din fața lui.

Aventura lor durează mai puțin de 24 de ore, cu o serie de flashback-uri și un final care te lasă cu gura căscată, la propriu. Iubitori de thrillere cărora vă place să anticipați și să descifrați misterul, sfat prietenesc: renunțați! Cartea aceasta vă va lua prin surprindere din toate punctele de vedere. Genialitatea de care a dat dovadă Guillaume Musso în construirea acestei povești întrece toate așteptările.

„Există momente rare în viață când o ușă se deschide și când ți se oferă o întâlnire pe care n-o mai așteptai. Cea cu ființa complementară care te acceptă așa cum ești, care te ia pe de-a-ntregul, care îți ghicește și îți acceptă contradicțiile, temerile, resentimentul, furia, șuvoiul de noroi negru care îți curge prin minte. Și pe care îl domolește. Cel care îți întinde o oglindă în care nu-ți mai este frică să te privești.”

Această carte are toate ingredientele unui thriller romantic de la care îți va fi greu să-ți iei gândul pentru o vreme: un caz misterios de descifrat, multe indicii care se cer puse cap la cap, multe amintiri, uneori prea vagi pentru a putea fi conectate, dezvăluiri șocante și un final dulce-amărui.

guillaume-musso-iubesc-sa-citesc

  1. „În ape adânci”, Paula Hawkins

„Unii spun că femeile au lăsat ceva din ele în apă, alții spun că apa păstrează ceva din puterile lor, fiindcă de atunci le-a atras spre țărmurile sale pe cele fără noroc, pe cele disperate, pe nefericite, pe rătăcite. Vin aici ca să înoate cu surorile lor.” – Jules

Jules și-a pierdut sora în Bulboaca Înecaților, iar de atunci, amintirea ei o bântuie și nu îi permite să-și continue viața. Lena, nepoata ei, o învinovățește pentru faptul că și-a pierdut mama. Antipatia adolescentei o taie în carne vie pe Jules. Sinuciderea lui Nel a creat un zid între ele două. Povestea e un salt continuu între trecut și prezent, între fragmentele de amintiri din copilăria celor două surori și dorința lui Jules de a odihni spiritul surorii sale. Jules și Nel erau complet în antiteză în vremea copilăriei lor. Nel era curajoasă, deschisă la minte, extrovertită. Jules era fricoasă, închisă în ea, timidă. Dar în cartea Paulei Hawkins, evenimentele din copilărie au avut un puternic ecou în întâmplările din prezent. Nel chiar a decis să-și pună capăt zilelor și să se arunce în apă sau cineva a împins-o? Dacă da, cine?

  1. „Născuți asasini”, John August și Jane Hamsher

„…Când existenţa noastră o să ia altă formă şi nu o să mai fim încuiaţi în lumea asta plăpândă şi iluzorie, plină de durere, ci o să ajungem într-un cu totul alt nivel al existenţei. O simt, Mal. Durerea este atât de ascuţită. Pielea mea simte până şi atingerea luminii, mirosul ploii adus de vânt mă doare să îl respir, e ca durerea repetată a naşterii, dar mă nasc într-o lume pe care oamenii pur şi simplu nu o pot închipui. Iar tu o să fii cu mine, iubito, lângă mine. De aceea, în timpul transformării mele mă inspir din vremea când eram cu tine. O retrăiesc oră după oră. Şi nu sar nimic. Iau ziua aşa cum a fost şi o trăiesc din nou. Cum eram când ne-am sărutat prima dată.” – Mickey Knox

Criminalii au sentimente? Dacă ai citit fragmentul de mai sus, te vei convinge că răspunsul este „Da”. Mickey și Mallory Knox sunt cel mai iubit cuplu de asasini din America, dar în loc să fie disprețuiți, sunt adorați de publicul american. Tinerii îndrăgostiți vor să fie ca ei. Alții, vor să fie uciși de ei. Sari peste gândul că doi asasini sunt protagoniștii unui roman de succes, urmăriți de poliție, și descoperă o poveste de dragoste într-un context diferit de tot ceea ce ai citit până acum, dacă ești un romantic incurabil.

 Povești de dragoste sau thrillere de excepție? Decide numai după ce le-ai savurat pe toate!

thrillere-iubesc-sa-citesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares