Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Topuri si Liste

20 de lecții de viață de la Paulo Coelho

Paulo Coelho este autorul care a reușit să cucerească o mulțime de cititori prin cărțile sale învăluite în lecții de viață prețioase. Iată câteva dintre cele mai importante:

 1. Uneori viața îi desparte pe doi oameni doar pentru ca ei să înțeleagă cât de importanți sunt unul pentru celălalt.
 2. Nu aștepta să ți se dea ceva înapoi, nu aștepta să ți se recunoască efortul, să ți se descopere geniul, să ți se înțeleagă iubirea. Încheie niște etape. Nu din orgoliu, din neputință sau mândrie, ci pur și simplu pentru că acel lucru nu se mai potrivește cu viața ta. Închide ușa, schimbă discul, fă curat în casă, șterge praful. Încetează să mai fii cine erai și transformă-te în cine ești.ben-white-138743-unsplash
 3. Dacă trecutul nu te mulțumește, uită-l pe loc. Alcătuiește-ți o nouă viață în care să crezi. Concentrează-te doar asupra momentelor în care ai obținut ce-ți doreai și asta îți va da putere să reușești.
 4. Omul trebuie să-şi aleagă, şi nu să-şi accepte destinul.
 5. Adevăratul Eu este ceea ce ești, nu ceea ce fac ceilalți din tine.
 6. Vedem întotdeauna drumul cel bun, dar nu apucăm decât pe cel cu care suntem obișnuiți.
 7. Nu te îneci pentru că ai căzut în apă, ci pentru că rămâi sub apă. 
 8. Suferința apare atunci când așteptăm ca ceilalți să ne iubească în felul dorit de noi.
 9. Viața este uneori foarte zgârcită: trec zile, săptămâni, luni si ani fără să simți nimic nou. Totuși, odată ce se deschide o ușă, o adevărata avalanșă pătrunde prin spatțul deschis. Acum nu ai nimic, iar în clipa următoare ai mai mult decât poți accepta.ash-edmonds-759936-unsplash
 10. Prezentul să-l trăiești cu învățăturile din trecut și cu visurile din viitor.
 11. Nu putem judeca viața celorlalți pentru că fiecare își cunoaște propria durere și renunțare.
 12. Când te despart zece pași de victorie, dacă faci nouă ai pierdut.
 13. Când ai picioarele obosite, du-te înainte cu inima.
 14. Găsește curajul de a fi tu însuți, chiar dacă încă nu știi cine ești.
 15. Când n-am mai avut nimic de pierdut, am câștigat totul. Când am încetat să mai fiu cine eram, m-am găsit pe mine însumi. Când am cunoscut umilința, chiar și atunci, mi-am continuat drumul și am înțeles că eram liber să-mi aleg soarta.
 16. Sufletul Universului este hrănit cu fericirea oamenilor. De asemenea, de nefericirea lor, invidie și gelozii.
 17. Un copil poate oricând să-l invete pe un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește.eneko-urunuela-646064-unsplash
 18. Când ți-ai găsit calea, nu trebuie să ai teamă. Trebuie să ai destul curaj încât să faci greșeli. Dezamăgirea, înfrângerea și disperarea sunt unelte pe care Domnul ni le-a dat ca să ne arate drumul. 
 19. De ce sunt oamenii triști: sunt prizonieri în povestea lor personală. Toată lumea crede că scopul vieții este să urmeze un plan. Nimeni nu se întreabă dacă acest plan e al lui sau a fost creat de altcineva. Strâng experiențe, amintiri, lucruri și idei ale altora, iar asta e mai mult decât pot duce. Însă își uită propriile vise.
 20. La urma urmei, ce e fericirea? Dragoste, se spune. Dar dragostea nu a adus și nici nu va aduce vreodată fericirea. Dimpotrivă, nu e decât neliniște, un câmp de luptă, nopți nedormite, în care ne întrebăm dacă e bine ce facem. Adevărata dragoste este plămădită din extaz și agonie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares