Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

10 recomandări de cărți despre transformarea digitală pentru liderii din IT și afaceri


Am căutat cele mai votate și cele mai recomandate cărți despre transformarea digitală. Pentru că suntem la început de 2017, sperăm ca aceste cărți să te ajute în călătoria afacerii tale către succes, în era schimbării digitale.

The Digital Transformation Playbook: Rethink your Business for the Digital Age de David L. Rogers1

Orice afacere care a început înainte de Internet se confruntă acum cu aceeași provocare: Cum să te transformi ca să concurezi în economia digitală? David L. Rogers, expert recunoscut la nivel global, spune că transformarea digitală nu este despre a actualiza tehnologia, ci despre a îmbunătăți gândirea strategică. Bazată pe cercetarea lui Roger la Columbia Business School, dar și pe consilierea de business pe care a oferit-o în jurul lumii, “The Digital Transformation Playbook” demonstrează cum companiile din era pre-digitală se pot menține în joc și cuprinde noile oportunități din lumea digitală.

De ce să o citești: Destinată liderilor din IT, această carte analizează modul în care organizațiile cu tehnologie moștenită se pot transforma în organizații digitale și oferă cu ghid pas cu pas pentru această transformare.

Digital to the Core: Remastering Leadership for Your Industry, Your Enterprise, and Yourself de Mark Raskino și Graham Waller2

Nu există o metodă strategică simplă pentru a te descurca cu schimbările digitale multidimensionale. Chiar și cei mai iscusiți lideri pot deveni dezorientați din cauza schmbărilor. Dar să stai pe loc înseamnă să eșuezi. “Digital to the Core” explică de ce toți liderii din afaceri trebuie să înțeleagă impactul pe care revoluția digitală continuă să îl aibă în industriile lor, în companii, în stilul și practicile de leadership.Această carte îți va oferi perspective valoroase din partea experților din companii și organizații guvernamentale.

De ce să o citești: dacă ești în momentul în care organizația ta trece printr-o transformare digitală, această carte te va ajuta să faci acest lucru să se întâmple.

Digital Vortex: How Today’s Market Leaders Can Beat Disruptive Competitors at Their Own Game de Jeff Loucks, James Macaulay, Andy Noronha și Michael Wade3

Din acestă carte vei învăța cum să folosești modelele de business și strategiile startup-urilor în avantajul tău. Înainte să fii întrerupt, mai bine maximizezi valoarea afacerii și să dezvolți și altele profitabile. Cel mai important, vei învăța cum să construiești agilitatea de a anticipa amenințările, de a detecta oportunitățile și de a le exploata înaintea concurenței. Cu recomandări documentate în urma cercetărilor cu mii de lideri de piață, această carte te va ajuta să găsești direcția potrivită – să te lupți cu impedimentele și să câștigi.

De ce să o citești: Se spune că dacă nu te întrerupi tu, un startup sau competiția o va face pentru tine. Această carte este potrivită pentru orice CIO (Chief Information Officer) sau lider din IT și te învață cum să faci acest lucru.

Be the Business: CIOs in the New Era of IT de Martha Heller4

În stilul ei jucăuș, jurnalistic, Martha Heller a creat profilul CIO-ului de succes, descriind ce fac aceștia pentru a duce IT-ul în zona unde tehnologia aparține tuturor. Cel mai important, ea definește cele mai importante 10 competențe și comportamente pe care orice CIO trebuie să le dobândească dacă vor să aibă succes în acest peisaj care e în continuă schimbare.

De ce să o citești: Sfatul ei principal este să „fii afacerea ta”. Această carte este despre adaptarea calificărilor celor care sunt gata să își accepte noul rol de antrenori în tehnologie.

No Ordinary Disruption: The Four Global Forces Breaking All the Trends de Richard Dobbs, Dr. James Manyika și Dr. Jonathan Woetzel5

Bazată pe ani de cercetare, această carte este o analiză de actualitate despre cum trebuie să ne resetăm intuiția. Economia globală se transformă din cauza celor patru forțe care intră în conflict.

De ce să o citești: Transformarea digitală și discuțiile despre abordarea ei au loc într-un context mai larg și trebuie să ținem cont de toate forțele care ne reconstruiesc lumea. Experții ne oferă o privire de ansamblu amănunțită asupra a patru forțe ce vor afecta afacerile în viitor: schimbarea activității economice la grămadă în ceea ce se numea piețe înfloritoare; creșterea rapidă a tehnologiei, care are un impact și mai mare asupra afacerilor; populația îmbătrânită; și fluxul gratuit și în creștere al comerțului electronic, al capitalului și al informației.

The New IT: How Technology Leaders are Enabling Business Strategy in the Digital Age de Jill Dyché6

Cu asaltul soluțiilor cloud, consumerizarea tehnologiei și numărul din ce în ce mai mare al oamenilor tech-savvy, este momentul unui manifesto pentru liderii care recunosc și sunt nerăbdători pentru cerințele erei digitale. Această carte îți oferă un plan în detaliu, gata de folosit pentru a pune accent pe rolul IT-ului în compania ta. De asemenea, această carte conține studii de caz reale și cele mai bune practici ale celor mai de succes companii.

De ce să o citești: Pe lângă faptul că abordează ideea de “shadow IT” și abilitatea IT-ului de a supraveghea și controla toată tehnologia dintr-o organizașie mare, această carte îți oferă planurile alinierii afacerii tale cu IT-ul.

Lean Enterprise: How High Performance Organizations Innovate at Scale de Jez Humble, Joanne Molesky și Barry O’Reilly7

Acest ghid practic prezintă principii active și machete care să te ajute să avansezi mai repede – și îți arată de ce și cum să aplici aceste metodologii în cadrul întregii organizații, mai degrabă decât doar într-un departament sau echipă. Prin studii de caz, vei învăța cum firmele de succes au restructurat totul, de la administrație și management financiar până la arhitectura sistemelor și cultura organizațională cu scopul de a îmbunătăți performanțele.

De ce să o citești: Transformarea digitală începe cu adoptarea principiilor agile – altfel nu vei putea să faci acest lucru să se întâmple. Cartea adună aceste principii și te ajută să le aplici atât într-o firmă mare, cât și într-un startup.

Leading Digital: Turning Technology into Business Tranformation de George Westerman, Didier Bonnet și Andrew McAfee8

În această carte, autorii subliniază cum companiile mari din industriile tradiționale – de la domeniul financiar până la cel al confecțiilor și cel farmaceuitc – folosesc mediul digital pentru a obține avantaj strategic.

De ce să o citești: Numeroși directori, bloggeri și critici au căzut de acord că aceasta este cartea despre transformarea digitală.

The DevOps Handbook: How to Create World-Class Agility, Reliability, and Security in Technology Organizations de Gene Kim, Jez Humble, Patrick Debois și John  Willis 8

Acum mai mult ca niciodată, managementul tehnologiei este critic pentru competitivitatea în afaceri. De zeci de ani, liderii din tehnologie au încercat să găsească echilibrul între agilitate, securitate și încredere. Și totuși, performerii care folosesc principiile DevOps (Google, Amazon, Facebook etc.) implementează în mod constant și fiabil cod în producție de sute sau chiar mii de ori pe zi. Urmărind pașii proiectului Phoenix, The DevOps Handbook explică liderilor cum să repete veniturile uluitoare, explicând cum să integrezi managementul de produs, dezvoltare, QA, IT și informații despre securitate pentru a promova compania și a câștiga spațiu în piață.

De ce să o citești: Această carte este perspectiva, ghidul care răspunde la întrebarea: „Cum pot să copiez abordarea DevOps în organizația mea?”.

Building the Future: Big Teaming for Audacious Innovation de Amy C. Edmondson și Susan Salter Reynolds 9

Amy C Edmondson și Susan Salter Reynolds explorează inovarea sistemică la scară largă, care necesită echipe mari: colaborare intensă între profesii și industrii cu gândiri complet diferite. Acest lucru necesită leadership care să combine o viziune expansivă cu acțiuni deliberative – o balanță greu de obținut.

De ce să o citești: În carte, autorii studiază un startup care și-a construit viitorul pe conceptul transformării digitale și, în proces, explică cititorului despre transformarea digitală și colaborarea de care este nevoie pentru a face acest lucru eficient.

Este mai mult decât evient că transfomarea digitală se întâmplă chiar acum, iar cine se adaptează cel mai repede, câștigă. Aceste cărți te vor ajuta să îți situezi afacerea printre cele de succes cu ajutorul unor strategii eficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares