Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Topuri si Liste

5 beneficii pe care ți le oferă cititul

„Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța.” – Fernando Savater

Orice pasionat de lectură știe că cititul este una dintre cele mai frumoase activități pe care ar trebui să o practicăm zilnic. Cărțile ne dau putere și ne umple sufletul de fericire, iar pentru cei care încă nu știu cele mai importante beneficii ale cititului, am pregătit o listă a acestora:

1.Cărțile reduc stresul și depresia

Cărțile reprezintă unul dintre cele mai bune remedii în ceea ce privește stresul. Mai mult decât atât, pe lângă muzică, animale de companie sau dansul, cititul rezolvă problemele cauzate de depresie. 

Lectura este o activitate relaxantă și liniștitoare care, pe termen lung, este foarte benefică pentru fiecare dintre noi.

2. Cititul stimulează activitatea cerebrală

Cheia unei vieți sănătoase și fericite este buna funcționare a creierului. De aceea este foarte important să-ți antrenezi mintea și să te implici în mai multe activități creative care îți stimulează activitatea cerebrală. Una dintre cele mai bune și la îndemână variantă este cititul. 

shutterstock_1032964492

3.  Cititul reduce insomnia 

Dacă ai probleme cu somnul atunci cel mai bun remediul pentru tine este cititul în fiecare seară înainte de culcare. Mai mult decât atât, chiar specialiștii recomandă o rutină zilnică de lectură înainte de somn. Cărțile ajută la relaxarea minții și a organismului.  Este de preferabil să nu citești de pe laptop sau la lumină foarte puternică, pentru că îți vei obosi foarte tare ochii și poate duce chiar la insomnie. 

4. Cititul îmbunătățește cultura generală

Întodeauna o persoană capabilă să întrețină o conversație pe orice temă va fi foarte apreciată de cei din jur, iar cititul este cea mai bună metodă pentru dezvoltarea culturii generale. Explorează mereu, extinde-ți aria de interes și încearcă să citești cărți de toate tipurile. Nu e neaparat necesar să citești lucrări științifice, este suficient să citești ce te atrage cel mai mult și vei vedea cât de ușor îți va fi după să intrii în discuție cu alte persoane. De asemenea, un volum mare de lectură te va ajuta să te descurci mai bine în situații neprevăzute din viață.

5. Cititul te face mai empatic

Anumite studii au arătat faptul că persoanele care citesc foarte mult sunt mai empatice decât acelea care nu au acest obicei. Acest lucru se datorează faptului că te pui în pielea personajelor și devii mai întelegător și îți e mult mai ușor să te adaptezi unei anumite personalități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares