Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
17141646_1548544321851928_1198872521_n
Autori internationali

Yeonmi Park: Drumul catre libertate

17124631_1548491548523872_616764488_n „Sînt extrem de recunoscătoare pentru două lucruri: că m-am născut în Coreea de Nord și că am scăpat din Coreea de Nord.” ( Yeonmi Park)

Apărută la editura Polirom, Drumul către libertate, spune povestea tulburătoare a unei nord-coreence ce reușește să fugă din țara natală, dar până să ajungă să fie liberă cu adevărat are de înfruntat o mulțime de peripeții și obstacole. O carte atât de profundă și plină de curaj, care te va emoționa și te va ține captivat până la ultima pagină.

 „Pe parcusul călătoriei mele am văzut lucrurile oribile pe care și le pot face oamenii unii altora, dar am fost martoră și la gesturi de tandrețe, de bunătate și de sacrificiu în cele mai groaznice împrejurări imaginabile. Știu că este posibil să-ți pierzi o parte din umanitate pentru a supraviețui. Dar mai știu că scînteia de demnitate umană nu se stinge niciodată de tot și că, dacă i se oferă oxigenul libertății și puterea dragostei, poate străluci din nou. Iată povestea mea, povestea alegerilor pe care le-am făcut că să pot supraviețui.”

  „Yeonmi Park a crescut crezînd că e normal să vadă cadavre în drum spre școală și să fie atît de flămândă, încît să mănînce plante sălbatice. A fost învățată să nu-și exprime niciodată părerile și i s-a spus că „Iubitul Conducător” poate să-i citească gîndurile și să o pedepsească pentru ele. La vîrsta de 13 ani, după ce tatăl ei a fost condamnat la muncă silnică, Yeonmi și familia ei au luat decizia disperată de a fugi din Coreea de Nord traversînd fluviul înghețat Yalu în China, unde au căzut însă în mînile traficanților de persoane. După aproape doi ani de captivitate într-o lume la fel de brutală și de periculoasă că aceea pe care o părăsiseră, Yeonmi și mama ei și-au riscat din nou viața, străbatînd deșertul Gobi și orientîndu-se după stele în drumul lor spre libertate. Yeonmi Park își spune pentru prima dată povestea uluitoare, cu demnitate, curaj și uneori umor. Drumul către libertate e o mărturie despre forță spiritului uman și despre riscurile pe care sîntem dispuși să ni le asumăm că să fim liberi.”

  „Realistă și cutremurătoare.” ( The Observer)

 „Una dintre cele mai cumplite povești pe care le-am citit vreodată. O carte care te face să fii recunoscător pentru libertatea pe care nu ai obținut-o niciodată prin luptă.” (The Bookseller)

 „O carte elocventă, dureros de sinceră, ce înfățișează dificultățile multor nord-coreeni.” (Kirkus Reviews)

Despre autor.

17160227_1548544345185259_625839733_n

 YEONMI PARK s-a născut în Heyesan, Coreea de Nord, în 1993, iar în prezent locuiește în Seul, Coreea de Sud. Călătorește în lume că activistă pentru drepturile omului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Shares