Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Veronica Roth: Divergent

91o13sPo7VL
„Undeva, în interiorul meu, există o persoană miloasă, iertătoare. Undeva, există o fată care încearcă să înţeleagă prin ce trec oamenii, care e conştientă că oamenii fac fapte rele, şi că disperarea îi mână spre locuri mai întunecate decât şi-au imaginat vreodată. Jur că ea există şi suferă pentru băiatul măcinat de remuşcări din faţa mea. Dar dac-ar fi s-o văd n-aş recunoaşte-o.”(Veronica Roth)

Cheia cărţii.

„O singură alegere te poate transforma radical” sunt cuvintele cu care se înfăţişează volumul. Cuvinte care consider ca, reflectă introducerea perfectă e evenimentelor cărţii.

Veronica Roth reuşeşte să contureze o lume a sains fiction-ului din care simţi că faci şi tu parte înca de la prima pagină.„Divergent” este primul volum al triologiei cu acelaşi nume, celelalte doua fiind intitulate „Insurgent” şi „Allegiant”.

„Divergent” reflectă o lume aflată departe de perfecţiune, o lume răvășită de războaie, de eșecurile umane, de lăcomie, ignoranță, minciuni, lașitate, și agresiune inutilă, unde o nouă societate iese la suprafaţă.

Povestea cărţii.

Autorul îşi creează o lume covenţională a viitorului, în care societatea era împărţită în cinci facţiuni în funcţie de trăsăturile de caracter dominante ale fiecărei persoane: Abnegatia, Candoarea, Prietenia, Erudiţia şi Neînfricarea. Odata ce îti alegeai facţiunea din care să faci parte, trebuia să trăieşti în ea până la sfarşit, căci viaţa în afara acestora nu era deloc una uşoară, cei fără facţiuni trăiai la marginea societăţii, în condiţii mizere şi făcând munci pe care alţii le considerau înjositoare.

Protagonista cărţii este Beatrice Prior, o tânără de 16 ani care s-a considerat întodeauna diferită de restul, iar acest lucru îi este confirmat când, la testul de înaintea alegerii facţiunii are un alt fel de rezultat, faptul ca este divergentă.

Veronica Roth nu ne dezvăluie de la început semnificaţia termenului „divergent” ci ne lasă să-l aflăm la momentul potrivit, aşa că si eu vă las să descoperiţi singuri. De aici începe acțiunea cărții, dilemele personajului pentru că în loc de un rezultat primește un secret menit să îl păstreze cu prețul vieții.

Beatrice ajunge să cunoască adevărata faţadă a fricii pentru viață ei, ajunge pradă unor persoane fără scrupule, dar în acelaşi timp învață să se folosească de personalitatea ei diferită și se îndrăgostește.

Motive să citeşti.

Pentru că volumul deţine un curs al acțiunii, fascinant, iar ce este de apreciat este faptul că Veronica Roth nu se teme de reacții, ea trebuie să dea viață acestei lumi distopice, și o face, uneori într-un mod chinuitor, violent și chiar și sadic, dar reuşeşte în final să contureze o poveste fermecătoare.

Pentru că efectul pe care îl are „Divergent” asupra ta este acela de a te vrăji şi de a te face să uiţi de orice altceva. Îţi induce o stare de care nu vrei să scapi, în momentul acela îţi doreşti doar să citeşti şi să-ţi petreci timpul cu personajele, care ajung să ţi se pară cât se poate de reale.

Pentru că lumea creata de Veronica Roth a cucerit milioane de oameni şi o va mai face de acum în colo. „Divergent” e o carte unică, ce ar trebui citită şi preţuită de toata lumea. Scrisă înr-un mod simplu, dar profund, este pe înţelesul tuturor.

Cine este autorul?

Veronica Roth ( născută pe 19 august 1988) este o scriitoare americancă, cunoscută după debutul său cu triologia de succes „Divergent”. Volumul doi al seriei, „Insurgent”, a câștigat premiul cartea anului 2012 pe Goodreads și sperăm că autoarea se va bucura de același titlu și cu „Allegiant”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares