Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Trei dinţi din faţă şi o lume întreagă în spate, plină de amor.

 „În paranteză vă spun că nu mă plimb cu trăsura de unire, ci cu duba de despărţire.” „Dacă m-aş arunca în mare, aş pluti ca o sticlă goală, bine înfundată, dar care nu conţine niciun mesaj.” „N-am auzit-o niciodată c-ar vrea să-şi pună capăt zilelor…şi cu atât mai puţin nopţilor”

13335981_1373509602675461_4323135969681190298_n

“Trei dinţi din faţă” este un roman în care imaginaţia primează. Nu doar a autorului, ci şi a cititorului. Fiecare scenă, personaj sau dialog este construit ca într-o ecranizare bine pusă la punct, un film de festival care cu siguranţă ar câştiga atenţia jurilui. La toate acestea se adaugă umorul inteligent şi savuros al autorului, o acrobaţie ludică ce ascunde însă semnificaţii profunde. Pentru că până şi titlul, “Trei dinţi din faţă”, nu este unul întâmplător…

Aparut in 1977, Trei dinti din fata este romanul mutilarii destinelor celor care traiesc intr-un regim istoric absurd, in deceniul simulacrului destalinizarii. In corpul textului sorescian palpita iubirea ca esec. Este un roman alambicat, atat in relatii sociale, cat si umane, a carui scriitura densa il poate face dificil. Cel putin la o prima lectura. Este, in fond, un roman greu, al caracterelor, straniului si inconsecventei unei lumi lipsite de valori si repere. Personajele sunt chinuite si contorsionate de spaime, temeri, griji ale zilei de maine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares