Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Sylvain Reynard: Infernul lui Gabriel

2655_bc7b6728„Mâine voi fi alungat din Paradis, Beatrice. Singura noastră speranţp e ca tu să mă găseşti după aceea. Caută-mă în Infern.”

Despre carte.

Infernul lui Gabriel, publicat de Editura TREI, este un volum intens capabil sa starneasca o avalansa de sentimente, despre iubire si atractie, dar mai ales despre complicatele stari nazuite de aceste sentimente. Autorul reuseste cu maiestrie sa provoace acest lucru prin povestea coplesitoare de dragoste dintre profesorul universitar Gabriel si studenta lui, Julia.

Infernul lui Gabriel este o poveste plină de pasiune a evadării omului din iadul personal, în încercarea de a dobândi imposibilul: izbăvirea şi dragostea. O carte care iti mentine interesul pe tot parcursul ei si cu fiecare pagina data starneste in tine un sentiment diferit si profund. O lectura completa pe care nu o vei uita. O carte care trebuie citita o data in viata. Suspansul, intriga, iubirea si multe alte elemente contureaza acest volum si il transforma intr-unul pe care cu greu il vei lasa din mana.

Povestea cartii.

“Enigmatic si sexy, profesorul Gabriel Emerson este un foarte respectat specialist în Dante in timpul zilei si un adept al placerilor lipsite de inhibitii, in timpul noptii.
Se foloseşte de sarmul sau pentru a-si satisface orice capriciu, dar este torturat de un trecut intunecat si macinat de convingerea profunda ca nu mai are nicio speranta de mantuire.
Cand fermecatoarea si inocenta Julia Mitchell se inscrie la cursul sau, atractia pe care o simte fata de ea nu numai ca ii pericliteaza cariera, dar il trimite intr-o calatorie in care trecutul si prezentul se ciocnesc.
O provocatoare explorare a seductiei si a iubirii interzise.”

Unul din protagonistii cartii este profesorul Gabriel Emerson, un iubitor al lui Dante Aligheri. Plin de aroganta si foarte introvertit nu rateaza niciodata sansa de a se arata superior fata de ceilalti. O fire impulsiva si nesigura, mentine pe tot parcusul romanului o teama purtata de Julia. Acesteia ii e frica de gandul ca Gabriel ar putea recurge la un gest necugetat.

In cealalta parte, Julia e firea sensibila, vulnerabila, inocenta care viseaza la barbatul perfect si care se lasa cucerita de profesor. Desi este ranita si jignita in mod repetat, aceasta nu se opreste din a purta sentimente puternice pentru Gabriel.

In spatele relatiei interzise dintre profesor si studenta sa,” Infernul lui Gabriel este o poveste plina de pasiune a evadarii omului din iadul personal, in incercarea de a dobandi imposibilul: izbavirea si dragostea.”(Editura TREI)

Ce se intampla in continuare? Vor putea fi fericiti impreuna? Ce se intampla cu ei sau prin ce provocari trec impreuna? Raspunsul la aceste intrebari si la multe altele il poti afla doar citind acest volum plin de emotie care te va surprinde placut mai ales prin complexitatea sa.

„-Mania e unul dintre cele şapte pacate capitale, remarca ea, intorcandu-si privirea spre geam si incercand sa ostoiasca vapaia pe care o simtea in vintre.
Gabriel rase amar.
-In mod remarcabil, le am pe toate sapte; nu te obosi sa le numeri. Mandria, invidia, mania, lenea, iubirea de arginti, imbuibarea si desfranarea.” (Sylvain Reynard)

„Julia respira răsuflarea lui, simţind-o fierbinte şi umedă. El era aerul ei. Nu se putea opri din sărutat îndeajuns de mult pentru a respira cu adevărat şi începu s-o ia cu ameţeală. Ceea ce nu făcea decât să intensifice senzaţia pe care i-o trezeau buzele lui, aşa că nu încercă să se împotrivească. Se abandonă senzaţiei…”

Despre autor.

Sylvain Reynard a fost semifinalist Goodreads Choice Awards la categoria Best Author în 2011 şi 2012. Romanul Infernul lui Gabriel a fost semifinalist la categoria Best Romance în 2011 în cadrul aceleiaşi competiţii. Trilogia din care face parte Infernul lui Gabriel figurează pe lista de bestselleruri New York Times şi USA Today. Sylvain Reynard marturiseste ca e interesat de felul in care literatura ne poate ajuta sa exploram aspectele conditiei umane — in special suferinta, sexul, dragostea, credinta si izbavirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares