Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Sharon Huss Roat: Cum să nu mă vezi

Cum sa nu ma vezi

Sursa: Editura TREI

„Cum să nu ma vezi”, apărută la editura TREI, este o carte destinată persoanelor care se ascund în spatele rețelelor de socializare și care simulează o viața „perfectă” când de fapt singurul sentiment care îi caracterizează este singurătatea.

Nu pot fi văzută decât dacă ascund cine sunt cu adevărat.

Vicky Decker și-a perfecționat arta de a trece neobservată, străbătând culoarele liceului fără să atragă atenția nimănui altcuiva în afară de prietena ei cea mai bună, Jenna. Dar când Jenna se mută, izolarea lui Vicky devine insuportabilă.

Așa că se hotărăște să-și inventeze o viață socială: descarcă fotografii de-ale altora și, după ce își adaugă imaginea în ele cu ajutorul Photoshop-ului, le postează pe contul ei de Instagram — ViCurioasa. Obține rapid mulți followeri, așa că hotărăște să facă și mai multe astfel de fotografii. Pe măsură ce numărul followerilor crește, își dă seama că își poate crea o viață întreagă fără ca măcar să iasă din camera ei. Dar, în același timp, înțelege că sunt mulți oameni care se simt la fel — #singuri și #ignorați în viața reală.
„Cum să nu ma vezi” expune viața unei adolescente cu o formă severă de anxietate care se luptă cu probleme de integrare în propriul liceu, motiv pentru care simte nevoia să se retragă în intimitatea unei toalete pentru a-și mânca prânzul. Vicky se simte absolut singură, sentiment care este accentuat de plecarea unicei prietene pe care o avea, Jenna.
Vicky este învăluită de timiditate și urmărită de ideea că nu se poate adapta din punct de vedere social, motiv pentru care încearcă să dispară complet, să se facă nevăzută printre colegii de liceu.
Într-o noapte, petrecând timp pe conturile de Instagram ale celor cunoscuți și observând viețile virtuale ale acestora prin pozele postate, Vicky decide să își creeze un cont pe care alege să posteze fotografii editate în Photoshop chiar de ea, special modificate astfel încât să nu fie recunoscută, de obicei înconjurată de mulți oameni, în ipostaze în care și-ar dori să se afle.
Pagina de Instagram este intitulată „ViCurioasa”, iar pe măsură ce începe să atragă mai mulţi ‘followeri’, ea începe să observe că există o mulțime de oameni pe această rețea de socializare care îi împartașesc sentimentul de singurătate și nestăpânire de sine și încearcă să-i ajute lansând o campanie de construire a unei comunități care să împărtăşească mesajul ei de acceptare.
Vicky reușește să vindece acest „microb” al singurătății din mințile tuturor, însă adevărata problemă apare atunci când, deși își atinge scopul de a-i ajuta pe alții, nu reușește să se ajute pe sine. Oare va putea ea să-și controleze atacurile de panică pe care le are atunci când se află în preajma oamenilor?
„Cum să nu ma vezi” este un roman despre singurătate, izolare, timiditate, dar și despre cei care chiar dacă par populari, de neatins, pot fi de fapt cei care se simt cei mai singuri. Popularitatea poate pune multă presiune pe oameni și nimeni nu știe cu adevărat prin ce trece o persoană pe care noi o considerăm populară.
„Sharon Huss Roat explorează impulsul de a-ți confecționa o personalitate digitală îmbunătățită și disperarea celor care caută să-și facă noi cunoștințe cu ajutorul rețelelor de socializare.” – Booklist
„Cum să (nu) mă vezi spune o poveste care îi va înduioșa pe toți cei care și-au dorit să fie altcineva, care s-au simțit singuri într-o cameră plină de oameni sau care au simțit că sunt lăsați pe dinafară.” – Jeff Zentner
„Excepțional construită. Minunat scrisă. Absolut perfectă.” – Marci Lyn Curtis
Despre autor:
Sharon Huss Roat

Sursa: Google images

Sharon Huss Roat a crescut în Lancaster Couny, statul Pennsylvania, iar acum locuiește în Delaware cu cei doi copii ai ei. A lucrat în relații publice timp de douăzeci de ani înainte să se hotărască ce vrea să facă cu adevărat când va fi mare. Înainte de „Cum să nu ma vezi”, a mai publicat romanul „Between the Notes”. Puteți afla mai multe despre ea pe www.sharonroat.com și o puteți urmări atât pe Twitter: @sharonwrote, cât și pe Instagram: @sharonhussroat.
„Cum să nu ma vezi” poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro/produs/cum-sa-nu-ma-vezi/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares