Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Șapte thrillere pentru vacanța de vară

A trecut Bookfestul și cu siguranță mulți dintre voi și-au făcut provizii de lectură pentru vacanță. Dacă nu ați apucat, iată șapte sugestii de thrillere care să vă țină cu sufletul la gură câteva ore.

Fiul, de Jo Nesbø – Un roman perfect construit, care explorează teme profunde: păcatul, izbăvirea, dragostea, răul și condiția umană. Una dintre cărțile cele mai bune, mai adevărate și mai complexe ale lui Jo Nesbø. Un roman cu adevărat intens, care îl trece pe cititor prin toate stările.

Origini, Dan Brown – De această dată, profesorul Robert Langdon este invitat la Muzeul Guggenheim din Bilbao, pentru ceremonia de dezvăluire a unei invenții care „va schimba fața științei pentru totdeauna“. Dar evident, totul o ia razna. Într-o cursă contracronometru marcată de simboluri enigmatice și indicii oferite de arta moderna, Langdon și partenera sa, Ambra Vidal, identifică în cele din urmă șocanta descoperire.

Cină cu ficat și inimă, de Mihaela Apetrei – ”Dacă sunteți iubitori de policier, veți aprecia răsturnările spectaculoase de situație, dacă sunteți iubitori ai descrierilor, veți aprecia atenția pentru detalii, aproape cinematografică, veți aprecia referirile culturale, dar și ingeniozitatea scriiturii. Pe mine m-a cucerit și cu rețetele, dar și cu referirea la Melania Lupu, pentru cei care au citit romanele Rodicăi Ojog Brașoveanu”, spune Maria Coman în prezentarea cărții și nu greșește deloc.

7thr

Informatorul, John Grisham – Lacy Stoltz este investigator pentru Baroul din Florida. Jobul ei este să investigheze abaterile judecătorilor din statul Florida, dar, până acum, cazurile ei n-au prezentat niciun fel de risc, decât cel de plictiseală. Lucrurile se schimbă când Greg Myers, un avocat care și-a pierdut dreptul de a profesa, îi aduce un caz cu poțential…

Fata din gheață, Robert Bryndza – Un thriller palpitant, plin de adrenalină. Un tânăr descoperă cadavrul unei femei sub un strat gros de gheață dintr-un lac aflat într-un parc londonez. Inspector-șef Erika Foster este chemată să conducă investigația pentru găsirea criminalului. Ce secrete întunecate ascunde fata din gheață? În timp ce se luptă cu demonii interiori, dar și cu un criminal mai periculos decât a întâlnit vreodată, Erika Foster trebuie să rezolve cazul ca să își salveze cariera.

It, Stephen King – Lumea copiilor se prelungește într-un imperiu al fricii, căci răul absolut, oroarea fără nume nu poate fi învinsă decât de iubire și prietenie. Un roman care redă o altă dimensiune a spaimei, dar și o poveste magnifică despre prietenie. King a scris o capodoperă.

Femeia din Orient Express, Lindsay Jayne Ashford – Dezorientată din cauza unei căsnicii nefericite, Agatha Christie se deghizează și urcă în Orient Express. Dar, spre deosebire de Hercule Poirot, faimosul ei detectiv, ea nu poate dezlega misterele călătoriei. Roman în care literatura de atmosferă se întâlnește cu suspansul și mizează pe complexitate emoțională și pune sub lupă legăturile dintre femei, forța suferinței și puterea secretelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares