Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
in-bossmode-629347-unsplash
Autori internationali

Renee Knight: Avertisment

dsc_0832,,Ce-ai face dacă ai descoperi că în cartea pe care o citești e vorba despre tine?”

Aparută la Editura TREI ,,Avertisment” este un thriller palpitant ce reușește să te țină cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Romanul este structurat în capitole alternative, este scris când la persoana I, când la a III-a. Suspansul se naște datorită faptului că este o carte plină de mistere și secrete, care vor fi dezvăluite abia spre finalul cărții. Este o lectură ușoară și antrenantă perfectă pentru o zi de weekend relaxant.

Povestea începe Catherine Ravenscroft care găsește pe noptiera ei o carte intitulată ,,Străinul desăvârșit”  și pe care nu își amintește să o mai fi văzut vreodată.

„Un necunoscut a pus cartea pe noptieră. Cu grijă. Nu a deranjat niciun obiect de la locul lui. Pe partea ei de pat. Știuse pe ce parte a patului doarme. A aranjat totul așa încât să pară că ea însăși pusese cartea acolo. Gândurile i se îngrămădesc unele peste altele și se strivesc între ele până când devin chinuitoare și dureroase. Vinul și neliniștea sunt o combinație periculoasă. Ar trebui să învețe deja că nu e bine să amestece otrăvurile. Își ia în mâini capul care o doare. În ultimele zile o doare constant. Închide ochii și vede soarele alb și arzător de pe copertă. Cum naiba a ajuns cartea asta în casa ei?”

Odată ce începe să citească cartea, Catherine descoperă că de fapt protagonista acesteia este chiar ea. Deși nu i se menționează numele, cele relaltate în carte înșiră întâmplări tulburătoare din trecutul ei și care ascund un secret ce ii poate distruge complet viața. Însă, un alt motiv care o sperie pe Catherine este faptul că singura persoană care știa de acel secret era moartă. Așa că, cine ar fi putut scrie cartea și de ce?

,,(..) E imposibil. Nimeni altcineva nu cunoaște detaliile. Nimeni încă în viață. Bineînțeles, cu excepția altora – alți anonimi. Dar cartea a fost scrisă de un om căruia chiar îi pasă. E ceva personal. Caută recenzii despre carte. Nu există. Poate că e singura care a citit cartea. Și chiar dacă o citesc și alți oameni, nu vor afla niciodată că ea e protagonista. Însă cineva știe asta. Cineva știe.”

Stephen Brigstocke este un bătrân care și-a pierdut copilul și care este încă urmărit de rănile trecutului. Dorința de răzbunare îl face să scrie cartea care o ,,vânează” acum pe Chaterine. El nu își dorește altceva decât să îi aducă suferință și să o demaște pentru a o chinui așa cum și ea la rândul ei a facut-o acum mult timp in urmă.

Și totusi, care este acest terifiant secret? Ce ascunde Catherine și cum vor reacționa membrii familiei? Răspunsul la aceste întrebări îl poți afla doar citind acest thriller absolut savuros.

,,Avertisment dozează suspansul psihologic uimitor de bine: exact așa arată thrillerul perfect.“— Lee Child

,,Halucinant și tulburător, romanul lui Renee Knight te prinde în mrejele sale de la prima pagină.“— Kirkus Reviews

Renee Knight - AuthorDespre autor.

Înainte de a se dedica scrisului, Renee Knight a realizat documentare de artă pentru BBC și a semnat scenarii de film și televiziune. În 2013 a absolvit cursul Writing a Novel de la Faber Academy.

Cartea poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro/produs/avertisment/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Shares