Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Cultura si civilizatie

Provocarea primăverii: 9 sfaturi pentru slăbit şi 5 cărţi care te pot ajuta

Primăvara cu precădere ne răsar în minte preocupările legate de felul în care arătăm şi ne simţim în corpul nostru. Şi atunci când avem de dat jos kilogramele supărătoare în plus, sau vrem să fim mai fit, mai suple, mai sexy, să arătăm perfect în rochiţele subţiri sau pantaloni scurţi…presiunea nu e deloc puţină. E nevoie de voinţă şi de cunoştinţe corecte şi sănătoase pentru a pierde în greutate şi a arăta bine fără să iţi sacrifici starea fizică şi emoţională.

Începutul este anevoios si uneori nu ştim ce regim este cel mai potrivit pentru noi. Sau ce reguli este bine să urmăm pentru ca rezultatele să fie vizibile şi de durată. Sau teama de (un nou) eşec ne descurajează. Cei de la Editura TREI/Lifestyle Publishing au venit în întâmpinarea noastră cu o promoţie la unele dintre cele mai interesante cărţi din colecţia lor #citestesanatos despre diete şi regimul de viaţă sănătos: 5 titluri care dincolo de numele catchy conţin informaţii practice despre corpul nostru, despre ce funcţionează şi ce nu ăn diete. 

Primul gând cu care ar trebui să pornim la drum este acela ca sănătatea  este extrem de importantă. de aceea înfometarea nu este o soluţie, ba mai mai mult, ea poate avea un efect de boomerang după ce am scăpat de câteva kilograme şi ne poate afecta grav sistemul digestiv sau chiar şi pe cel circulator sau nervos. Apoi hidratarea şi eliminarea din meniul zilnic a alimentelor toxice, procesate şi care conţin substanţe nesănătoase este un pas la fel de important. Iată mai jos 9 sfaturi utile şi mai multe despre cum poţi slăbi sănătos şi cum poţi scăpa de inestetica celulită am adunat in colecţia #SlabesteSanatos disponibila pe siteul Lifestyle Publishing cu 40% reducere.

beautiful woman with healthy food water and clock

beautiful woman with healthy food water and clock

1. Fă sport zilnic. Mişcare te ajută să fii plină de energie şi să ai un tonus bun, dar şi să îţi sculptezi corpul.

2. Consumă alimente sănătoase, cât mai puţin procesate. Astfel poţi controla substanţele hrănitoare care ajung în corpul tău şi îţi ajuţi sistemul digestiv.

3. Mănâncă zilnic legume şi fructe şi documentează-te despre ce aport nutritiv îţi aduc acestea pentru a le alege pe cele mai gustoase dar şi pe cele benefice pentru organismul tău.

4. Hidrateaza-te cu cel puţin 2 litri de apa pe zi şi bea ceaiuri de plante bogate in antioxidanţi

5. Renunță la băuturile carbogazoase şi la gustările nesănătoase, chips-uri, snacks-uri, ciocolăţele şi altele. Alege în locul lor fructe, olaginoase, cereale sau legume, lactate bio, sucuri fresh şi fără aditivi sau conservanţi.

eat well plate

6. Renunță la zahăr și la alimentele care conțin mult zahăr

7. Consumă mai puțină sare. Aceasta contribuie la renţia apei in organism şi poate afecta rinichii, retenţia de calciu din organism sau chiar sănătatea sistemului cardiac.

8. Nu sări peste mese. Încearcă să ai un program fix de masă care iţi va ajuta corpul să funcţioneze corect folosind energia din alimentaţie şi te va ajuta în egală măsură să îţi organizezi mai bine viaţa, în general.

9. Planifică şi măsoară. Ţine un jurnal sau crează-ţi un meniu personalizat, folisind sfaturile din cărţile noastre, şi urmează-l. Monitorizează-ţi evoluţia şi fii mândră de fiecare pas spre greutatea dorită pe care lai făcut sănătos.

Succes! 🙂

Ioana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares