Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Portret de autor

Profil de autor: Agnes Martin-Lugand

image_content_21891094_20170315173440Agnes Martin-Lugand a profesat timp de 6 ani ca psiholog, după care a renunțat la cariera sa pentru a avea grijă de copii săi. A început să se dedice scrisului și așa a luat ființă primul său roman ,,Oamenii fericiți citesc și beau cafea”. Deși toți editorii au refuzat sa îi publice cartea, autoarea nu a renunțat la visul ei și a publicat-o singură în mediul online prin intermediul platformei Kindle Amazon, în decembrie 2012. Spre surprinderea ei,  bloggerii pasionați de literatură i-au remarcat talentul și în foarte scurt timp cartea sa a început să aibă un real succes.. Ulterior, a fost contactată de o editură dornică sa-i publice cartea, iar în prezent este bestseller internațional și a fost tradusă în 25 de limbi.

„Voiam să îmi asum, să concretizez cumva munca mea din ultimii doi ani. Nu mi-am imaginat o clipă că aş putea avea cititori în online, dar am zis să încerc. Aş fi putut să distribui cartea gratis, în online, dar nu am vrut. În fond, era multă muncă în spate. Aşa că i-am stabilit un preţ mic, 49 de centime dintr-un euro, o nimica toată. Lucrul ăsta a stârnit curiozitate: „Ce e cu cartea asta atât de ieftină?”. Dar a fost modul meu de a atrage cititori şi iată că a funcţionat. S-a dus vorba de la un cititor la altul şi cartea a tot urcat în clasament până a ajuns pe locul întâi, la vânzări”.-Agnes Martin-Lugand

Într-un interviu luat de revistatango.ro autoarea a fost întrebată de unde s-a inspirat atunci când a scris cartea Oamenii fericiți citesc și beau cafea,  iar autoarea a declarat că „Romanul acesta a pornit de la o întrebare pe care mi-am pus-o adesea: ce m-aş face dacă, într-o zi, mi-aş pierde soţul şi fiul? M-am gândit atunci că aş pleca undeva departe, aşteptând să treacă timpul şi să mă vindec. Apoi am realizat că aş putea scrie această poveste şi că dacă nu o fac, înseamnă că nu voi fi în stare să scriu nimic, niciodată. Aşa că am plecat de la acest personaj, Diane, o femeie normală, o femeie ca mine sau ca tine sau cea mai bună prietenă, oricine”.

Succesul primei sale cădsc_0844-1rti a motivat-o să își continue și să-și dezvolte această pasiune de a scrie.  „Scriu acasă, am un birou mic în sufragerie, în felul acesta pot să-i supraveghez şi pe cei doi copii care, fiind mici, fac multă gălăgie. Mă apuc de scris dimineaţa, la 5 şi jumătate mă trezesc, uneori dorm, la propriu, pe mine, în timp ce scriu. Dar asta mă ajută să mă strecor uşor în viaţa din cărţile mele. Nu pot să scriu fără muzică, îmi este imposibil. Fiecare roman al meu are propria sa coloană sonoră pe care o aleg în timp ce scriu. Uneori, dacă nu ascult muzica potrivită, scrisul meu este o catastrofă. Ascult Ben Harper sau Serge Gainsbourg, Placebo, Florence and the Machine, Bon Iver, Sia etc, mulţi, mulţi artişti, în total vreo 70 de piese care „alcătuiesc” colona sonoră a ultimului meu roman”,,Oamenii fericiți citesc și beau cafea” poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro/produs/oamenii-fericiti-citesc-si-beau-cafea/

Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără:

1.Viața e ușoară, nu-ți face griji

dsc_0957-1Acest volum este continuarea romanului ,,Oamenii fericiți citesc și beau cafea”, în care Diana hotărăște să se întoarcă din Irlanda și să înceapă o nouă viață în Paris. Aici își redeschide cafeneaua literară care reprezenta refugiul ei. Noi provocări apar în viața acesteia, iar ea trebuie să decidă dacă este dispusă să riște din nou pentru a fi fericită.

Poți citi întreaga recenzie a cărții aici: http://iubescsacitesc.ro/agnes-martin-lugand-viata-e-usoara-nu-ti-face-griji/

,,Viața e ușoară, nu-ți face griji” poate fi achiziționată de pe:  https://www.thebookclub.ro/produs/viata-e-usoara-nu-ti-face-griji/

2.Încă aud muzica noastră în gând

56Este un alt roman de succes al autoarei despre care Le Parisien spune că  “Regasim in acest roman toate ingredientele de succes din celelalte romane ale lui Agnes Martin-Lugand. Teme importante- dragostea, familia, prietenia, ambitia, alegerile pe care le facem in viata- si personaje autentice, de care te atasezi pe loc.”

Recenzia cărții o poți citi de pe: http://iubescsacitesc.ro/agnes-martin-lugand-inca-aud-muzica-noastra-in-gand/

Cartea poate fi achiziționată de pe:https://www.thebookclub.ro/produs/inca-aud-muzica-noastra-in-gand/

3. Fericirea îmi scapă printre degete

dsc_0947-1Paris Match  spune despre această carte că este ,,un amestec de simplitate si profunzime. Dincolo de povestea acestei tinere femei, autoarea, care e si psiholog, isi indeamna cititorii sa-si puna intrebari despre propriile vieti. Cum fiecare dintre noi poate, intr-o zi, sa mediteze asupra destinului sau si asupra alegerilor pe care le face, Iris ne demonstreaza ca exista mereu posibilitatea unui nou inceput.”

Recenzia cărții o poți citi de pe:http://iubescsacitesc.ro/agnes-martin-lugand-fericirea-imi-scapa-printre-degete/

Cartea poate fi achiziționată de pe:https://www.thebookclub.ro/produs/fericirea-imi-scapa-printre-degete/

4. Îmi pare rău, sunt așteptată

dsc_0959Chiar autoarea mărturisește în legătură cu această carte: “Cred ca nu ne oprim niciodata din a ne construi propria fericire. E un proces neintrerupt. Yaël poate sa se schimbe, are dreptul ca, la un moment dat, sa aleaga alta cale. Pana la urma, putem avea mai multe vieti.”

Recenzia cărții o poți citi de pe:http://iubescsacitesc.ro/agnes-martin-lugand-imi-pare-rau-sunt-asteptata/

Cartea poate fi achiziționată de pe:https://www.thebookclub.ro/produs/imi-pare-rau-sunt-asteptata/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *