Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
19873691_1734196053286753_149926693_n
Autori internationali

Peter Gardos: Febra in zori

19832467_1734196073286751_1700130080_n„Cele o suta saptesprezece scrisori ar fi putut fi copiate si cu indigoul. Diferenta dintre ele statea intr-un singur element: numele destinatarei.”

Aparuta la Editura Trei, Febra in zori este povestea adevarata de dragoste a parintilor autorului, Peter Gardos.  Plin de tandrete, patos, emotie si pasiune acest roman are puterea de a te face sa te indragostesti de el si de frumosa poveste de iubire dintre Miklos si Lili.

Febra in zori este romanul de debut al autorului, pe care a  avut ocazia sa-l si regizeze, fiind ecranizat  in anul 2016.

“Iulie, 1945. Miklos, in varsta de douazeci si cinci de ani, a supravietuit razboiului  si a fost adus intr-un spital din Suedia pentru a fi ingrijit. Aici insa, este condamnat din nou la moarte: medicul sau ii spune ca nu mai are de trait decat sase luni. Dar Miklos are alte planuri.

Afla numele celor 117 unguroaice  care sunt si ele ingrijite  pe teritoriul Suediei si incepe sa scrie fiecareia cate o scrisoare. E convins ca una dintre ele va deveni sotia sa…

Bazat pe schimbul real de scrisori dintre Miklos si Lili, Febra in zori este o poveste despre pasiune, rezistenta si rabdare; despre prietenii false si adevarate; despre credinta, indoiala si puterea izbavitoare a dragostei.”

“Tata si cu mama au corespondat vreme de sase luni, inainte de a se casatori in Stockholm. Timp de cincizeci de ani nu am stiut nimic despre existenta scrisorilor. Dupa moartea tatalui meu, mama mi-a intins, aproape ca pe ceva neinsemnat, doua teancuri maricele de scrisori, legate cu o panglica. Multa vreme n-am fost in stare sa ma ocup de poveste- abia zece ani mai tarziu am scris prima varianta a romanului. Apoi am avut parte de ocazia unica de a si regiza povestea de dragoste a parintilor mei.”- Peter Gardos

“Febra in zori are tandretea din Proiectul Rosie si patosul din Sub aceeasi stea. E o carte de care te indragostesti.”- The Herald Sun

“Viata o sa vi se para mai frumoasa dupa ce veti citi Febra in zori.”-The Bookseller

“Scrisul tatalui meu era superb: litere frumoase, bucle elegante,  spatii de scurta respiratie intre cuvinte. Dupa ce a incheiat scrisoarea, a facut rost de plic, l-a lipit si a sprijinit scrisoarea sigilata de o carafa cu apa aflata pe noptiera. Doua ore mai tarziu, plicul a fost preluat de o asistenta pe nume Katrin si expediat impreuna cu scrisorile celorlalti bolnavi.”

19832855_1734196009953424_125489933_nDespre autor

Peter Gardos, regizor si scriitor,s-a nascut in 1948 la Budapesta. Preda scenaristica si regie la Scoala Superioara de Comunicare din Budapesta.

Printre creatiile sale cele mai cunoscute se numara Doamne Dumnezeule, Tuse convulsiva, Scorpionul mananca gemeni la micul dejun  si Papusa de portelan. Filmele sale au castigat numeroase premii la festivaluri importante  din lumea intreaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Shares