Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Peter Collett: Cartea gesturilor

2372
“Felul in care stati cand vorbiti cu cineva, felul in care va miscati picioarele, mainile, ochii si sprancenele-spun multe despre gradul de implicare in conversatie si despre atitudinea fundamentala fata de celalalt.” (Peter Collett)

Despre carte.

Aparuta la Editura TREI, Cartea gesturilor, este o lectura psihologica interesanta care ne invata cum sa citim gandurile oamenilor din actiunile corpului lor.

Un gest este o acţiune care-ţi spune multe despre ceea ce gândeşte cineva — chiar dacă persoana însăşi nu este conştientă de acest lucru. Gesturile sunt extrem de edificatoare…

Ştiai că felul în care stai, poziţia umerilor, felul în care îţi mişti picioarele, expresia ochilor şi a sprâncenelor spun mult despre cât de dominant sau de supus te simţi, şi că, chiar şi atunci când încerci să-ţi ascunzi sentimentele, atitudinea ta sexuală este trădată de ochi şi de gură? Sau că poziţia pe care o adopţi într-o conversaţie şi gesturile pe care le faci pot determina durata dialogului şi cât de des vei fi întrerupt? Chiar şi felul în care zâmbeşti — şi muşchii faciali pe care îi foloseşti — trădează dacă eşti cu adevărat fericit sau doar te prefaci. Acestea sunt Gesturile, iar ele nu se rezumă doar la conversaţii. Oriunde te-ai afla, orice ai face, Gesturile sunt indicii importante ale stării tale de spirit.

În acest ghid revelator, Peter Collett, expert în psihologie socială, profesor la Universitatea Oxford şi psiholog rezident al emisiunii Big Brother difuzată de Channel 4, ne introduce în fascinantul concept al Gesturilor, dezvăluindu-ne felul în care acestea funcţionează, de unde provin, cum să le identificăm şi cum să le interpretăm. În timp ce te învaţă cum să citeşti şi să interpretezi motivele şi acţiunile altor oameni, acest instrument extrem de valoros te ajută în egală măsură să te concentrezi asupra mesajelor pe care le trimiţi neintenţionat şi a efectelor pe care acestea le pot avea asupra celorlalţi.

Cuprinzătoare şi accesibilă, oferind o lectură plăcută, Cartea Gesturilor propune un vocabular nou şi unitar pentru a înţelege comunicarea umană şi influenţa socială.Cartea Gesturilor este o oportunitate unică de a descifra intenţiile reale ale altor persoane sau mesajele transmise de propriul nostru corp!

Cuprins:

Mulţumiri

1. Gesturile care ne trădează
2. Indicatori ai dominanţei
3. Indicatori ai supunerii
4. Indicatori care apar în conversaţii
5. În arena politică
6. Salutul
7. Gesturi regale
8. Indicatori ai anxietăţii
9. Gesturi cu tentă sexuală
10. Indicatori ai minciunii
11. Gesturi împrumutate de la străini
12. Gesturi ale fumătorilor
13. Cum ne dăm de gol

“Subterfugiul este esenţa infidelităţii. Oamenii sunt dispuşi să meargă până în pânzele albe pentru a şterge orice urmă, a-şi crea alibiuri credibile şi a-şi ascunde acţiunile. În ciuda eforturilor considerabile, invariabil lasă în urmă un şir de indicii care îi dau de gol. Printre acestea se numără schimbarea unei rutine stabile, o nervozitate neobişnuită, preocuparea pentru greutatea corporală şi aspcetul fizic, comunicarea evazivă, telefoane anonime şi o aparentă lipsă de interes în sex.”

Despre autor.

Peter Collett  este licentiat in psihologie si studii economice la Universitatea Natal si a obtinut doctoratul la Oxford. Multi ani a lucrat in departamentul de studii psihologice experimentale la Oxford University. Interesul sau academic a acoperit o arie larga de studii, incluzand limbajul trupului, stilul directorial, audienta in televiziune. Peter Collett a scris numeroase carti si articole si a fost psiholog consultant pentru Big Brother, UK, aparand saptamanal in emisiune pentru a comenta comportamentul participantilor. Acum are o emisiune numita „Body Talk”, pe Channel 4, care are drept suport Cartea gesturilor. In Romania, primul tiraj al volumului sau „Cartea gesturilor” s-a vandut intr-o saptamana, fiind de un an, constant, in topul vanzarilor de carte de nonfictiune cu un tiraj de peste 30.000 de exemplare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares