Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Paula McLain: Zbor in jurul soarelui

15673228_1451169914922703_371724783_n“Demna urmasa a lui Karen Blixen, Paula McLain va va impiedica sa mancati, sa dormiti si sa va verificati e-mailul.[…] Asemenea Africii, splendid zugravita aici, acest roman nu va va scapa din mreje.”- Boston Globe

Despre carte.

 Aparut la Editura Humanitas si apartinand colectiei Raftul Denisei, acest roman se afla in topul bestsellerurilor din publicatiile New York Times, Publishers Weekly si USA Today. De asemenea, este considerat una dintre cele mai bune carti ale anului 2015 de catre Amazon.com, NRP, Shelf  Awareness si BookPage.

 Plasand actiunea noului sau roman in Kenya anilor ’20, Paula McLain exploreaza in “Zbor in jurul soarelui” copilaria si tineretea unei femei fascinante: Beryl Markham, antrenoare de cai de curse si aviatoare temerara care a realizat primul zbor solo peste Atlantic, de la est la vest. Cu scriitura densa si un ritm intens, pe masura pasiunilor eroinei sale, Paula McLain  construieste un roman caleidoscopic in care fictiunea se impleteste cu elemente biografice. Accentul cade pe recompunerea unui parcurs afectiv emotionant si, mai ales, a unui tragic triunghi amoros care a fost  celebru in epoca. Relatia cu Denys Finch Hatton si cu  baroneasa Karen Blixen, autoarea cartii Din inima Africii, o ajuta pe Beryl, in mod paradoxal, sa se cunoasca in profunzime si sa-si inteleaga menirea.

Beryl are doar cativa ani cand se muta la ferma din Kenya, iar la scurta vreme mama o paraseste. Singura sursa de informatii despre lume sunt bastinasii kip, care traiesc pe pamantul tatalui sau. Prima si cea mai importanta lectie deprinsa de Beryl tine de libertatea deplina, in armonie cu natura africana, pe care incepe s-o respecte si s-o pretuiasca. Fetita se transforma incet,  incet intr-o tanara voluntara, cutezatoare, prea putin dispusa la concesiile pe care le pretinde societatea expatilor britanici. Meseria ei neobisnuita de antrenoare de cai de curse starneste  rumoare, mariajele ratate si legaturile sale amoroase sunt vehement condamnate de cei din jur, astfel incat hotarste sa-si urmeze visul si sa devina aviatoare.

“Maiestria autoarei de a imbina faptele cu fictiunea, care i-a impresionat pe cititorii romanului  Sotia din Paris, se arata aici din plin. Zbor in jurul soarelui este o poveste desavarsita despre adversitati, curaj si dragoste”shelf-awareness.com

“Un portret minunat al unei femei excentrice care a trait- cu neinfricare- asa cum si-a dorit.”People

“O rebela in epoca sa, o eroina pentru a noastra.”Jojo Moyes

Despre autor.

Paula McLain s-a nascut in Fresno, California, in 1965. Abandonata de ambii parinti, aceasta  este luata in grija, alaturi de cele doua surori  ale sale, de institutiile judiciare abilitate. Ulterior si-a gasit pasiunea pentru scris si a absolvit un masterat  in poezie, la Universitatea din Michigan, in 1996.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares