Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Evenimente

O bibliotecă deschisă de gunoierii turci

„Un cititor trăieşte o mie de vieţi înainte de a muri. Cel care nu citeşte trăieşte o singură viaţă.” – George R. R. Martin

Inițiativa gunoierilor din Ankara de a deschide o bibliotecă din cărțile aruncate de alții a șocat deja o mulțime de oameni. 

Aceștia au reușit să dea un nou sens împortanței cititului și valorii cărților, pe care unii dintre noi, nu o respectăm. 

Biblioteca din cartierul Çankaya a fost deschisă publicului larg la cererile insistente a comunitătții care a aflat de existența ei. Aceasta fiind inițial accesibilă doar lucrătorilor de la Salubritate și famililor acestora. În prezent, volumul de cărți s-a mărit atât de mult, încât unele dintre ele sunt împrumutate școlilor, programelor educaționale sau chiar închisorilor.  

shutterstock_269516258

Printre multele volume poți găsi cărți diverse, pornind de la beletristica, literatura non-fiction și ajungând până la lucrări științifice.

Primarul din Çankaya a  declarat faptul că ,,Profesorii din satele de pe întreg teritoriul Turciei ne cer cărți.”

Tot acesta a spus că în prezent în bibliotecă se găsesc peste 6.000 de cărți și că există un departament de cărți de benzi desenate pentru copii și un departament pentru lucrări științifice, iar cititorii bilingvi se pot bucura de cărți scrise în limba engleză sau franceză.

Biblioteca se află într-un spațiu cu fațadă de cărămidă și coridoare lungi ce aparținea firmei de Salubritate și care a reprezentat locul ideal pentru depozitat cărți. 

Mai mult decat atat, primăria a angajat un bibliotecar cu normă întreagă pentru a avea grijă de bibliotecă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares