Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Nicola Yoon: Absolut tot

1977813-0Aparuta la editura Art Absolut tot este bestseller-ul care s-a bucurat de o larga apreciere din partea publicului, mai ales dupa aparitia ecranizarii.

Este o poveste fascinanta si emotionanta care ne-o aduce in prim-plan pe Maddy, o adolescenta de saptesprezece ani care a fost diagnosticata cu o boala ce poarta numele de SCID. Aceasta boala nu ii permite sa ia contact cu oamenii sau cu alte elemente ce se regasesc in exteriorul casei fara a fi sterilizate complet. Practic, Maddy  traieste intr-o bula, iar singurele persoane cu care are contact sunt mama ei si asistenta medicala care are grija sa ii mentina boala sub control.  Fiecare zi din viata ei pare a fi trasa la indigo deoarece, neavand posibilitatea de a iesi din casa, singurele lucruri pe care le poate face sunt  sa citeasca sau sa ia lectii prin Skype.

Viata monotona a lui Maddy este pe cale sa se schimbe in momentul in care, la casa de alaturi, parcheaza o camioneta unde il zareste, alaturi de familia sa, pe el.  E inalt, suplu si imbracat tot in negru. Olly este cel care o va face sa incalce regulile si sa se expuna lumii exterioare, cu riscul de a-si pierde chiar viata.

Dintre sanatate si libertate, Maddie alege libertatea si sansa de simti macar o data ceea ce ii este interzis. Curajul de a face acest pas ii va darui cea mai frumoasa experienta, dar in acelasi timp o va pune fata in fata cu un crud adevar pe care mama ei l-a tinut ascuns atata timp.

Absolut tot este o carte care ne vorbeste  despre speranta, despre curaj si despre iubirea dintre doi tineri  care risca totul pentru a fi impreuna.  Este o poveste originala si emotionanta de care iti va fi foarte greu sa te desparti la final.

“O experienta de lectura realmente unica si frumoasa. Scrisul splendid se impleteste cu desenele originale spunand o poveste fara pereche. Nu ai citit niciodata o carte ca asta.”- David Arnold, autorul cartii Tinutul tantarilor

“Iti vine sa lasi absolut tot deoparte odata ce-ai inceput s-o citesti…E greu sa nu fii mistuit de aceasta poveste de dragoste lipsita de sanse”-The Times, Londra

“Absolut tot are de toate…romantism, pasiune si inteligenta.”-Danielle Page, autoarea volumului Dorothy Must Die, bestseller New York Times

Citate preferate:

“De un lucru sunt sigura: sa ravnesti nu duce decat la mai mult ravnit. Nu exista vreun capat pentru dorinta.”

“Daca viata mea ar fi o carte si ai citi-o invers, nimic nu s-ar schimba. Astazi e la fel ca ieri.”

“Eram deja fericita inainte sa-l cunosc. Dar acum traiesc, ceea ce e cu totul altceva.”

“Viata e un dar. Nu uita sa o traiesti”

nicola-yoon-author-photoDespre autor.

Nicola Yoon este autoarea bestsellerului Absolut tot, carte aflata pe primul loc al topului realizat de New York Times. A crescut in Jamaica si in Brooklyn. Locuieste cu familia la Los Angeles. Este o romantica incurabila care crede cu tarie ca te poti indragosti intr-o clipa si ca poate dura pentru totdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares