Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Nicholas Sparks: Jurnalul unei iubiri

jurnalul-unei-iubiri---nicholas-sparks_134666_1_1339762510
,,Nu sunt un om deosebit; sunt sigur de asta. Sunt un om normal, cu ganduri normale, care a dus o viata normala. Nu mi s-a ridicat niciun monument si numele meu va fi in curand dat uitarii, dar am iubit pe cineva din toata inima si cu tot sufletul meu, iar pentru mine asta a fost suficient.”( Nicholas Sparks)

Care este cheia cărţii?

,,Jurnalul unei iubiri” ni se înfăţişează cu un aer clasic, unde totul este atât de natural, de vechi şi de elegant, iar felul în care descrie Sparks ,,doamnele în rochii”, ,,maşinile vechi”, ,,drumurile nu foarte populate”, îţi oferă o imagine foarte clară a periodei în care este situată acţiunea cărţii. Această atmosferă te învăluie şi face ca totul să fie mai frumos conturat.

O carte extraordinară în care Nicholas Sparks reuşeşte, încă o dată, să creeze o poveste de dragoste unică, care te face să crezi în existenţa oamenilor predestinaţi unei iubiri infinite. Povestea dintre protagonişti este frumoasă şi cu adevărat înduioşătoare, încat, fără să-ţi dai seama, te contopeşti cu personajele şi trăieşti şi tu, odata cu ele, dragostea eternă.

Care este povestea?

Allie Hamilton şi Noah Calhoun, sunt protagoniştii unei cărti pe care un bătrân i-o citeşte, în fiecare zi, unei femei internate într-un azil. Povestea pe care i-o citeşte începe în anul 1946 cu Noah, care stă pe teresa casei sale, lăsându-se cuprins de melacolia unei iubiri, care şi-a lăsat adânc amprenta în el.
Chiar şi după 14 ani, în ciuda relaţiilor pe care le-a avut, nimeni nu a reuşit să-i ocupe locul lui Allie în inima lui. Amintirea ei, devenise precum o fantomă ce nu-i dădea pace.

Povestea lor începe ca oricare alta, cei doi se cunosc întâmplător, după absolvire, însă Noah ştia ca această fată este aleasa lui. La început ei se împrietenesc, ies împreună de câteva ori şi în cele din urmă devin iubiţi. În această relaţie de-o vara, ei învaţă multe unul de la celălalt. Pentru că Allie era venită în vacantă, la sfârşitul verii a fost nevoită să plece înapoi cu părinţii săi, părăsindu-l pe Noah. Părinţii fetei nu au fost niciodată de acord cu relaţia lor, din cauză faptului că baiatul nu se încadra în aceeaşi poziţie socială, precum cea a fiicei lor.

După ce şi-a restaurat casa visurilor, un ziarist râmâne atât de imprisionat, încât face un articol despre asta şi îl postează în ziar, cu tot cu fotografia lui Noah.
La puţin timp după postarea în ziar, Allie vede fotografia şi ia hotărârea să-i facă o vizită. Petrec două zile împreună, iau cina, şi vorbesc despre trecutul frumos pe care l-au împărţit, cu mulţi ani în urmă, iar ea îi mărturiseşte că este logodită cu un avocat.

Cuprinşi de melancolie cei doi ajung să recupereze în doar câteva clipe anii pierduţi. Cu toate că şi-a regăsit marea dragoste pierdută de mult, pe Allie o aşteapţă acasă un logodnic cu care ar trebui să se căsătorească peste puţin timp. Cuprinsă într-o balanţă, Allie trebuie să aleagă acum între dragostea din trecut şi cea din prezent. Povestea revine în prezent cu acei doi oameni bătrâni împreună.
Într-un final Allie rămâne cu Noah cu care duce o viaţă foarte fericita, ajung să aibă copii, dar fericirea lor se destramă cand ea se îmbolnăveşte, la bătrâneţe, de Alzheimer şi este internată într-un azil. În acest timp Noah o vizitează în fiecare zi şi îi citeşte din jurnalul ei, povestea lor de iubire care avea ca efect, pentru cateva secunde sau minute, trezirea amintirilor.

De se să citesc?

Pentru că ,,Jurnalul unei iubiri” de Nicholas Sparks este o carte frumoasă, cu o poveste de dragoste romantică şi tristă. Te vei îndrăgosti de charm-ul lui Noah şi vei aştepta finalul cu sufletul la gură.

Pentru că această carte îți demonstrează că miracolele şi dragostea adevărată există, iar ele pot să învingă orice, iar speranța moare, cu adevărat, ultima.

Pentru că Nicholas Sparks este, la momentul actual, cel mai îndrăgit autor de romane de dragoste, deoarece dragostea pe care o prezintă el în cărţile sale nu este una siropoasă, sau exagerată ci una care ne face să ne imaginăm cum ar fi să trăim o asemenea poveste de iubire pe propria piele.

Cine este autorul?

Charles Nicholas Sparks (nascut la 31 decembrie 1965) este un autor la nivel internaţional bestseller american, a scris romane cu teme care includ creştinismul, dragostea, tragedia şi soarta. El a publicat cincisprezece romane, dintre care patru au fost transformate în filme, inclusiv The Notebook, Message in a Bottle, A Walk to Remember şi Nights in Rodanthe.

Ce mai pot citi de la acelaşi autor?

Nunta, Miracolul, Draga John, Talismanul norocos, etc.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4M7LIcH8C9U]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares