Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Nicholas Sparks: Draga John

draga-john1
„Motivul pentru care despartirile dor atat de mult este acela ca sufletele sunt conectate intre ele.” (Nicholas Sparks)

Cheia cartii.

Nicholas Sparks dovedeste inca o data prin acesta carte, maiestria cu care ne-a obisnuit deja, de a crea romane de dragoste excelente.

Acest volum “Draga John” se diferentiaza de celelalte povesti de dragoste prin multitudinea de mesaje pe care i le transmite cititorului si temele pe care le abordeaza. Pe langa cele principale reprezentate de conditia umana, dragostea sau familia, mai apar dovezi de patriotism si surprinde trecerea timpului care poate afecta multe lucruri, si pe care le poate schimba fara ca noi sa putem face ceva in aceasta privinta.

Este o frumoasa carte despre un tanar, John, care nu avea nicio speranta ca se va indragosti si totusi isi gaseste alinarea alaturi de Savannah. In esenta romanul incearca sa raspunda sincer la intrebarea “ Ce inseamna dragostea adevarata?” , iar acest lucru il poti descoperi parcurgand paginile acestuia.

Povestea cartii.

Protagonistul cartii este John Tyree, un tanar care este crescut de tatal sau, un om bun si cu o pasiune uriasa pentru colectionarea monedelor, dar care de altfel sufera de boala Asperger . John ajunge sa renunte la scoala si decide sa se inroleze in armata. Cum niciodata nu a visat la dragoste adevarata, el avea doar aventuri cu diferite femei. Bineinteles ca acest lucru se schimba atunci cand, aflat in permisie de cateva zile, o intanleste pe Savannah, de care se indragosteste iremediabil. Cei doi petrec foarte putin timp impreuna, dar indeajuns pentru a deveni dependenti unul de prezenta celuilalt.

Din pacate, drumurile lor au directii diferite, el trebuie sa se intoarca in armata, iar ea sa isi continuie studiile. Astfel, singura lor metoda de comunicare si de diminuare a distantei este trimiterea de scrisori, iar motivatia fiecaruia fiind reprezentata de speranta de a se revedea cat mai repede. John ii promite iubitei sale ca imediat ce se intoarce din armata se vor casatori si vor intemeia o familie.

Data de 11 septembrie reprezinta un moment decisiv, ce intoarce toate lucrurile pe dos. Ce se intampla si din ce motiv? Ei bine, aceste lucruri, alaturi de multe altele, le vei descoperi parcurgand fiecare rand al acestei frumoase povesti.

Motive sa citesti.

  • Pentru ca Nicholas Sparks reuseste sa te introduca in viata personajelor si sa transmita o emotie atat de puternica, incat iti va fi foarte greu sa te deconectezi de poveste.

 

  • Pentru ca “…am înțeles într-un final, ce înseamnă dragostea adevărată. (…) dragostea adevărată înseamnă să îți pese de fericirea altei persoane mai mult decât de a ta, indiferent de cât de dureroase ar fi alegerile pe care trebuie să le faci.”

 

  • Pentru ca este o poveste de dragoste atat de frumoasa, originala si emotionanta, plina de aventuri, intamplari ce iti vor alterna starile de la fericire, la tristete, sau impacare.

Despre autor.

Charles Nicholas Sparks (nascut la 31 decembrie 1965) este un autor la nivel internaţional bestseller american, a scris romane cu teme care includ creştinismul, dragostea, tragedia şi soarta. El a publicat cincisprezece romane, dintre care patru au fost transformate în filme, inclusiv The Notebook, Message in a Bottle, A Walk to Remember şi Nights in Rodanthe.

Ce mai poti citi de la acelasi autor.

Nunta, Miracolul, Jurnalul unei iubiri, Talismanul norocos, etc.

https://www.youtube.com/watch?v=NLkTKkNXDp4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares