Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Marie Ndiaye: Trei femei puternice

2948„Frumusețea stilului, bogăția imaginației, măiestria cu care povestește – toate acestea fac din Marie NDiaye unul dintre numele cele mai importante din litera¬tura franceză. Proza ei dezvăluie lumea misterioasă a gândurilor noastre cele mai intime.” Le Monde

Despre carte.

Aparuta la Editura TREI, „Trei femei puternice” este creaţia desăvârşită a unei scriitoare care nu se teme să exploreze limitele suferinţei umane.” marturiseste The New York Times. De altfel, este cartea care a castigat premiul  GONCOURT 2009.

Care sunt armele unei femei?

Sacrificiul de sine, iubirea și iertarea.

Într o lume dominată de bărbați, trei femei se folosesc de aceste arme pentru a și croi propriul drum: Norah, o avocată născută în Franța, che¬mată de tatăl său acum bătrân și neputincios ca să l scoată din închisoare pe fiul lui; Fanta, care lasă în urmă o viață modestă, dar împlinită, de profesoară în Dakar pentru a l urma pe soțul ei în Franța, unde disperarea și eșecurile aces¬tuia otrăvesc totul; și Khady, o văduvă săracă, alungată de familia soțului ei și supusă celor mai mari umilințe, dar care nu vrea să și piardă demnitatea de ființă umană.

De la Marie NDiaye, prima femeie de culoare recompensată cu Premiul Goncourt, un roman splendid și sfâșietor totodată despre greutățile cu care se confruntă imigranții africani în Franța.

„Între Africa și Franța, eroinele lui Marie NDiaye, cu puteri magice, damnate de istorie, își iau desti¬nul în propriile mâini și, cu forța pe care le o dă libertatea greu câștigată, sunt gata să înfrunte până și moartea.” – Le Figaro

„Romanul lui Marie NDiaye răspândește o vrajă hipnotică.” – The Independent

„Cele trei personaje feminine au conștiința puternică a pro¬priei valori, în timp ce luptele lor psihologice au o rezonanță aproape mitică.” – The Guardian

Despre autor.

Marie NDiaye, născută în 1967, este o romancieră și dramaturgă franceză. Tatăl ei, care era senegalez, s a întors în Africa, iar Marie NDiaye a fost cres-cută de mama sa.

A început să scrie la 12 ani. Primul său roman, Quant au Riche Avenir, a fost publicat când Marie NDiaye avea 18 ani. Rosie Carpe (2001) a câștigat Premiul Fémina, iar Papa Doit Manger, o piesă de teatru, a fost a doua piesă de teatru scrisă de o femeie care a fost inclusă în repertoriul Comediei Franceze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares