Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Marc Levy: Si daca e adevarat…

1178_ffae4879
“Să identifici fericirea când se află la picioarele tale, să ai curajul şi hotărârea de a te apleca pentru a o lua în braţe… şi a o păstra. Asta-i inteligenţa inimii.”( Marc Levy)

Despre carte.

Aparuta la Editura TREI, “Si daca e adevarat…” este o poveste frumoasa de dragoste care vine cu o multime de invataturi si este cartea de debut a scriitorului francez Marc Levy.

„Ce-o să-ţi spun nu e uşor de înţeles, e imposibil de admis, dar dacă ai vrea să-mi asculţi povestea…”

Ce să crezi despre o femeie care-ţi alege dulapul din baie ca să-şi petreacă zilele în el? Care se miră că o poţi vedea? Care apare şi dispare brusc şi pretinde că este în comă profundă la celălalt capăt al oraşului? Pe ea trebuie să o duci la psihiatru, sau pe tine? Sau, dimpotrivă, trebuie să te laşi în voia acestei aventuri extravagante?

Şi dacă este adevărat?…

Dacă e adevărat că Arthur este singura persoană care poate împărţi secretul lui Lauren, o poate contempla pe aceea pe care nu o vede nimeni, poate vorbi cu aceea pe care n-o aude nimeni?…

O poveste tandră, o aventură plină de umor şi neprevăzut.

“Pentru cititorii francezi, Marc Levy întruchipează un destin de basm: ajuns târziu la literatură, acest autor, pe cât de discret, pe atât de melancolic, s-a impus încă din momentul în care primul său manuscris a încăput pe mâna editorului, scenariul corespunzător fiind imediat cumpărat de compania de film a lui Steven Spielberg. Astăzi, el a devenit la noi scriitorul cel mai popular. Secretul său? Un adevărat simţ al povestirii, o extraordinară capacitate de a capta mitologia timpurilor noastre, un romantism inalterabil care pune mai presus de orice o scriitură eficace, foarte americană, ce merge direct la scop. Miracolele nu se explică, se constată.”-Pascal Bruckner

“Si daca e adevarat…” a avut atat de mult succes incat Steven Spilberg, care a ramas fascinat de aceasta carte, a batut palma cu Marc Levy pentru a ceda drepturile de ecranizare studiourlor de la Dreamworks. Astfel apare filmul “Just like Heaven“, cu Reese Witherspoon si Mark Ruffalo in rolurile principale.

Cartea are un mesaj puternic pe care incearca sa ni-l transmita pe tot parcursul ei, acela de a pretui fiecare secunda din viata noastra. Astfel nu este numai o poveste de dragoste, ci o adevarata lectie de viata insirata pe randurile unor pagini.

“In fiecare dimineata, la sculare, suntem creditati cu 86400 de secunde de viata pentru ziua respectiva, si seara, cand ne culcam, nu exista un report al lor, ce n-a fost trait in cursul zilei este pierdut, ieri a trecut. In fiecare dimineata, magia reincepe si noi ne jucam cu aceasta regula de neocolit: banca ne poate inchide contul in fiecare moment, fara nici un preaviz; in orice moment, viata se poate opri. Si atunci, ce facem cu cele 86400 de secunde zilnice? Nu sunt oare secundele de viata mai importante decat dolarii?”

Un amestec de dragoste, aventura, neprevazut , mister si umor, contureaza o lectura frumoasa de vacanta pe care, cu siguranta, o vei indragi.

Despre autor.

Marc Levy este cel mai citit autor francez contemporan. Cărţile lui sunt traduse în 47 de limbi, regăsindu-se pe majoritatea listelor de bestseller din ţările în care este publicat.
Născut în 1961, la Paris, Marc Levy a avut parte de un parcurs profesional fascinant: a fost mai întâi voluntar la Crucea Roşie, apoi antreprenor în SUA, după care a fondat una dintre cele mai importante companii de arhitectură din Franţa.
Cariera sa de scriitor a demarat fulminant în anul 2000, la apariţia romanului Şi dacă e adevărat…, vândut în întreaga lume în milioane de exemplare şi ecranizat de Steven Spielberg (2005).
În prezent, Marc Levy trăieşte la New York

.
La Editura Trei au apărut următoarele romane ale lui Marc Levy:
În altă viaţă
Te voi revedea
Unde eşti
Prietenii mei, iubirile mele
Şapte zile pentru o eternitate
Toate acele lucruri pe care nu ni le-am spus
Copiii libertăţii
Prima zi
Prima noapte
Strania călătorie a domnului Daldry
Hoţul de umbre
Şi dacă aş mai trăi o dată
Un alt fel de fericire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares