dsc_0024-1Ea & el este o comedie genială, plină de umor, care ne demonstrează că dacă unor persoane le este menit să se întălnească, soarta va face în așa fel încât să se găsească în cel mai potrivit moment.

S-au cunoscut prin intermediul unui site de întâlniri amoroase. Dar n-au devenit iubiți, ci prieteni.

Și așa vor să rămână.

Ea e actriță. El e scriitor.

Ea e Mia. El e Paul.

Ea e britanică. El e american.

Ea se ascunde în Montmartre. El locuiește în Marais.

Ea are mult succes. El nu prea.

De fapt, ea e faimoasă – deși el nu-și dă seama.

Ea se simte singură. Și el.

El e amuzant. Ea face gafă după gafă.

Ea nu trebuie să se îndrăgostească. Nici el.

Romanul începe cu povestea lui Paul, un arhitect care scrisese o carte pe care nu avea de gând sa o publice vreodată. Lauren, o veche prietenă, descoperă manuscrisul și este fascinată de subiectul romanului. Împreună cu soțul ei, îi genereaza lui Paul impulsul de care avea nevoie dându-i unui editor manuscrisul său.

Cartea se bucură de multă atenție, ceea ce îl deranjează și îl bulversează pe Paul, deoarece în acel roman dezvăluise convingerile, visurile și speranțele sale, o parte din copilăria sa și cele mai intime gânduri, care acum erau publice pentru mii de persoane.

Paul nu își dorea celebritate sau atenție din partea cititorilor săi, așa că decide să plece la Paris, după lovitura de grație primită de la un critic într-un ziar în care își exprimase opinia asupra romanului. Timp de 7 ani, după ce Paul se stabilise în Paris, publicase 5 romane, însă niciunul nu se bucura de succesul celui dintâi. Singura excepție era reprezentată de Coreea, unde cărțile sale avuseseră un succes fulminant. Pe parcursul lecturii ne este dezvăluită idila dintre Paul și Kyong, traducătoarea în coreeană a romanelor sale, cu care se vedea o dată la 6 luni.

În paralel, este prezentată povestea Miei, o tânără și faimoasă actriță din Londra care este căsătorită cu partenerul din ultimul său film și despre care află că o înșela cu o actriță secundară din aceeași producție. Într-un moment de răscruce, se decide să plece pentru o perioadă de timp la Paris, unde urma să locuiască cu prietena sa. Ea se schimbă total pentru a nu fi recunoscută și chiar își ajută prietena, Daisy, ocupând postul de chelneriță la restaurantul pe care îl deținea.

Într-un moment de plictiseală, verificându-și e-mailurile de pe calculatorul lui Daisy, găsește un site de întâlniri pe care se înscrie ulterior, provocându-și destinul. Își creează un profil inspirat din viața lui Daisy, adăugând ulterior și o poză cu ea.

Între timp, Paul este înscris și el pe același site de întâlniri de către prietenii lui de la San Francisco, Arthur și Lauren, care doresc să îl vadă alături de o persoană care să-l facă fericit. Cei 2 îi pregătesc un blind date lui Paul, însă întâlnirea decurge teribil, amândoi având o impresie foarte proastă despre celalalt, până să realizeze cu amuzament, în urma unei clarificări din partea lui Arthur, că totul fusese doar o farsă. Își cer scuze unul altuia și decid să nu se mai revadă.

Destinul face însă ca Paul să își uite telefonul la Mia și să fie nevoiți să se reîntânească pentru a i-l înapoia. Urmează un lung șir de întrevederi cu ajutor cărora cei doi încearcă să se descopere, autorul accentuând ideea că cei doi încearcă să păstreze o relație de prietenie. Relația lor evoluează constant, iar câteva întrebări apar pe neașteptate în mintea cititorului: Va rămâne Mia cu David? Va reuși Paul să o uite pe Kyong?

Ea & el este o lectură relaxantă, plină de replici cu mult umor, o comedie imprevizibilă despre dragoste și prietenie.