Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Lola A. Åkerström: Lagom. Secretul suedez al vieții bune

58Apărută la Editura Publica ,,Lagom. Secretul suedez al vieții bune” este un ghid de viață care se bucură de un real succes printre cititori.

Lola A. Åkerström ne învață în această carte despre principiile coordonatoare ale suedezilor pentru o viață mult mai fericită. Unul dintre aceste principii este Lagom. Acest termen nu are o definiție exactă, pentru că el este mai mult decât un simplu cuvânt, este un stil de viață specific oamenilor din Suedia. Totusi, pentru a-i înțelege semnificația trebuie să ne gândim la cantitate, care trebuie sa fie ,,Nici prea mult, nici prea puțin, ci atât cât trebuie”. 

,,Lagom ne încurajează să plângem și să râdem cât de mult avem nevoie. Să ne ascultăm nevoile emoționale și să le acceptăm mai mult decât ca pe dorințe. Să găsim spațiul perfect între răbufniri și internalizări.”

Pentru acest popor, Lagom este un principiu coordonator de zi cu zi  care vrea să promoveze armonia și moderația. Acesta ne învață cum, prin schimbări mici, viața noastră s-ar putea transforma ușor, ușor  într-una echilibrată și fericită. 

,,Lagom ar vrea mai degrabă ca noi să ne găsim propriile valori de refrință pe care le putem menține. Vrea să alegem produse versatile, rezistente, care ne pot îndeplini suficient nevoia de a fi frumos si la moda.”

,,Lagom. Secretul suedez al vieții bune” este o adevărată enciclopedie. O lectură frumoasă și relaxantă, unde Lola A. Åkerström ne inițiază în tainele suedeze în decoperirea rețetei pentru o viață mai armonioasă și mai echilibrată.

,,Modul de viață sustenabil nu este ceva nou. Dar, din cauza vieților noastre ocupate, nu ne este mereu ușor să ajungem la așa ceva. Mulți dintre noi avem nevoie de puțin ajutor ca să adoptăm un stil de viața în spiritul lagom.” – Joanna Yarrow, directorul departamentului de Viață sănatoasă și sustenabilă, IKEA

Cartea poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

Despre autor

lola-akinmade-akerstrom-august-2018-009După ce a trăit perioade lungi pe trei continente diferite – Africa, America de Nord și acum Europa –, Lola A. Åkerström se simte atrasă de complexitățile și nuanțele culturale, precum și de felul în care se manifestă acestea în relațiile dintre oameni.

Lola deține un master în Information Systems, la University of Maryland, Baltimore County. A lucrat în calitate de consultant și programator timp de zece ani, înainte de a-și urma visul și de a deveni scriitoare de jurnale de călătorie și fotograf, exploratoare a diferitelor culturi prin intermediul gastronomiei, tradițiilor și stilului de viață ale acestora.

Astăzi, ea este scriitoare premiată, oratoare și artist fotograf, reprezentată de National Geographic Creative. Scrie periodic pentru publicații de top precum AFAR, BBC, The Guardian, Lonely Planet, Travel + Leisure si National Geographic Traveller. Pentru mai multe informații despre activitatea ei, vizitați www.akinmade.com.

Lola a primit premii pentru fotografie și scriitură, inclusiv recunoașterea din partea Society of American Travel Writers and North American Travel Journalists Association, ca să numim doar câteva.

În plus, Lola este editoare a Slow Travel Stockholm, o revistă online dedicată explorării în profunzime a capitalei Suediei (www.slowtravelstockholm.com).

Trăieste în Stockholm împreună cu soțul și copiii ei și scrie pe blogul www.lolaakinmade.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares