Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Lisa Genova: Altfel…si totusi Alice

2843

 „Orice boală a creierului poartă un stigmat. Nu e ca în cazul bolilor de inimă, să zicem. Ci aici problema eşti tu.”(Lisa Genova)

Despre carte.

Aparuta la Editura TREI Altfel…si totusi Alice este cartea a carei ecranizare i-a adus  Premiul Oscar pentru Cea mai buna actrita lui  Julianne Moore.

Alice Howland se mândreşte cu viaţa pe care a muncit din greu să şi-o construiască.

La cincizeci de ani, ţine prelegeri de psihologie cognitivă la Harvard, fiind recunoscută internaţional pentru teoriile sale inovatoare din domeniul psiholingvisticii. Are un soţ cu o carieră strălucită şi trei copii adulţi.

Când începe să devină tot mai dezorientată şi să uite lucruri, un diagnostic cumplit îi schimbă viaţa – şi relaţia cu propria familie şi cu lumea – pentru totdeauna.

Emoţionant şi zguduitor, Altfel… şi totuşi Alice înfăţişează destinul tragic al unui om care se confruntă cu instalarea timpurie a bolii Alzheimer şi suferinţa imensă pe care aceasta o provoacă.

„După ce citeşti Altfel… şi totuşi Alice, îţi vine să te ridici şi să le spui tuturor: Trebuie să citiţi cartea asta!” – The Boston Globe

„În esenţă, este despre a nu te da bătut şi a nu renunţa niciodată.” – Wash Westmoreland, regizorul filmului Still Alice

„Alice stătea pe podea, în faţa oglinzii mari din dormitor, şi îşi studia imaginea. Fata din oglindă avea cearcăne adânci şi negre. Pielea i se lăsase, era pătată peste tot şi ridată la colţurile ochilor şi pe frunte. Sprâncenele groase şi asimetrice aveau nevoie de un pensat. Părul ei cârlionţat era în cea mai mare parte negru, dar firele cărunte se vedeau bine. Fata din oglindă arăta urâtă şi bătrână.

 Şi-a trecut degetele peste obraji şi frunte, simţindu-şi faţa pe degete şi degetele pe faţă. Asta nu pot să fiu eu. Ce e în neregulă cu faţa mea? I se făcea rău din cauza fetei din oglindă.”

Altfel… și totuși Alice a figurat timp de 59 de săptămâni pe lista de bestseller New York Times.

Recompensată cu numeroase distincții, s-a vândut în peste 2, 6 milioane de exemplare și a fost tradusă în 36 de limbi.

Despre autor.

Lisa Genova a absolvit Bates College ca șefă de promoție, cu o diplomă în biopsihologie. A obținut doctoratul în neuroştiinţă la Universitatea Harvard. E membră a Advocacy and Support Netword International şi DementiaUSA. De asemenea, semnează articole pentru National Alzheimer’s Association.

Pe lângă Altfel… și totuși Alice, Lisa Genova autoarea romanelor Left Neglected, Love Anthony, and Inside the O’Briens, toate bestselleruri New York Times. Aflați mai multe despre ea pe lisagenova.com și www.StillAlice.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares