Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Liane Moriarty: Marile minciuni nevinovate

2763_c337045a

“Dar poate fiecare viata ar fi mai frumoasa daca tot ce ai privi ar fi albumele foto.”( Liane Moriarty)

Despre carte

Cu Marile minciuni nevinovate, aparuta la Editura TREI, Liane Moriarty s-a intercut pe sine, dovedindu-si talentul innascut.

“Să citeşti romanele lui Liane Moriarty e ca şi cum ai bea un cocktail cosmopolitan cu câteva picături de arsenic. Marile minciuni nevinovate nu te poate lăsa în niciun caz indiferent. Moriarty s-a întors mai în formă ca niciodată. “– USA Today

“Secretele pe care le ascunde acest orăşel aparent liniştit sunt impregnate de o atmosferă noir atât de apăsătoare, încât David Lynch ar fi încântat. “– Entertainment Weekly

“Să arate latura întunecată a ceea ce pare familia perfectă e una dintre specialităţile lui Liane Moriarty. “– Library Journal

Povestea cartii

“Sirenele urlă. Oamenii ţipă. Directoarea e înmărmurită. Cineva a plătit cu viaţa.
E vorba de o crimă, un accident tragic sau doar de nişte părinţi care se poartă necivilizat?

Marile minciuni nevinovate e o poveste irezistibilă despre căsătorie, maternitate, viaţa familiilor moderne din clasa de mijloc şi, nu în ultimul rând, despre minciunile periculoase pe care ni le spunem ca să putem supravieţui.”
„Băieţii fuseseră dintotdeauna motivul pentru care rămăsese, dar acum, pentru prima oară, ei erau motivul pentru care pleca. Lăsase violenţa să devină o parte firească a vieţii lor. În ultimii cinci ani, Celeste devenise insensibilă şi îngăduitoare faţă de violenţă, ceea ce îi permitea să riposteze şi uneori chiar să lovească ea prima. Zgâria, lovea cu picioarele şi pălmuia. De parcă ar fi fost normal. Nu-i plăcea, dar asta făcea. Dacă rămânea, aceasta era moştenirea pe care le-o lăsa băieţilor ei.”

Liane Moriarty ne dovedeste ca aparentele inseala si ne dezvaluie adevaratele secrete din spatele imaginii de familie ideala. Autoarea reuseste cu maiestrie sa se joace cu ideile, cu personajele si cu mintea cititorului.

O frumoasa poveste despre familie, prietenie, copii si despre trecut.
O carte ce se dovedeste a fi un cocktail de genuri: de la drama de familie, la mister, iubire sau chiar amuzament.

„(…) Dar toți copiii erau frumoși când dormeau. Chiar și copiii oribili erau frumoși când dormeau. De unde putea fi ea sigură că nu o făcuse? Își cunoștea cineva cu adevărat copilul? Copilul tău era un mic necunoscut, veșnic în schimbare, dispărând și prezentându-se din nou în fața ta. Noi trăsături de caracter puteau apărea peste noapte.
Și mai era și…
Nu te gândi la asta. Nu te gândi la asta.
Amintirea i se zbătu în minte ca un fluturaș prins în plasă. (…)
– Ghici ce zi este, spuse Jane.
– Crăciunul! strigă Ziggy.
Se ridică așa de repede, încât o lovi cu capul în nas și aceasta căzu înapoi pe pernă, cu lacrimile șiroindu-i.”

Ce se intampla cu adevarat la acea petrecere? Raspunsul la aceasta intrebare si la multe altele il poti gasi doar citind aceasta frumoasa carte.

Despre autor

Liane Moriarty a scris prima sa carte, Three Wishes, pentru examenul final de master la Macquarie University din Sydney. Înainte de a fi scriitoare, Moriarty a avut o carieră de succes în marketing şi publicitate. A publicat, de asemenea, mai multe cărţi pentru copii. La Editura Trei, a mai apărut Secretul soţului, roman care a cunoscut o ascensiune fulminantă în topul New York Times, ajungând pe locul 1 la doar două săptămâni de la apariţia în Statele Unite.
Marile minciuni nevinovate va fi serial TV, avându-le în rolurile principale pe Nicole Kidman şi Reese Witherspoon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares