Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Bardugo_Leigh
Autori internationali

Leigh Bardugo: Trilogia Grisha

Bardugo_grisha

Cei de la Editura TREI au lansat in aceasta saptamana ultimul volum din trilogia Grisha, intregind una din cele mai apreciate serii de fantasy a ultimilor ani.
Neconvenţionala Leigh Bardugo creează o poveste magică,  luxurianta, plina de personaje epice, pe care le îndrăgeşti pe loc, o lume exotică, plină de viaţă in care eroica Alina, protagonista si naratorul seriei, isi scroieste drum prin elita magica a Ravkăi.

 Plină de himere şi mitologie, populată de personaje fenomenale, cu imagini artistice de o frumuseţe tulburătoare şi, în centru, o eroină de neuitat – aceasta este lumea creată de Leigh Bardugo. Grisha Trilogy  urmărește întâmplările din Ravka, un fel de Rusie țaristă al cărui popor este constituit din oameni normali și oameni care pot face lucruri bizare, precum sfâșiat inimi doar uitându-se la om, făcut foc, vânt și apă din aer curat, modelat materiale precum oțelul cu mâinile goale sau vindecat răni și bube instant.  Acești vietuitori cu talent deosebit sunt numiți Grisha și formează o castă aparte, care alcătuiește un corp al Armatei, direct subordonată regelui.

Regatul Umbrelor ne introduce in Falia Umbrei, un ţinut învăluit în beznă, populat de monştri, care distruge treptat Ravka, o naţiune altădată măreaţă. Alina, o fată orfană, singuratică, descoperă că posedă o putere unică, ce o face să pătrundă în lumea elitei magice a regatului – Grisha. Ar putea ea să destrame vraja demonică a Faliei Umbrei, eliberându-şi ţara? Întunecatul, o fiinţă cu o putere de seducţie teribilă, este conducătorul Grishei. Dacă îşi va împlini destinul, Alina va fi nevoită să descopere cum să se folosească de harul său şi cum să reziste atracţiei periculoase pe care o simte faţă de temutul stăpân. Însă în timp ce-şi contemplă viitorul năucitor, Alina nu-l poate uita pe Mal, cel mai bun prieten al său din copilărie.

Regatul Furtunilor il are in prim plan pe “Întunecatul”, conducătorul Grishei, care a supravieţuit bătăliei din Falia Umbrei şi reapare cu o putere înzecită şi un plan diabolic. Cu ajutorul lui Sturmhond, un corsar faimos, Alina Starkov se întoarce în ţara pe care a părăsit-o, hotărâtă să lupte cu forţele ce ameninţă Ravka. Dar pe măsură ce puterea ei creşte, se vede prinsă tot mai mult în jocul de magie interzisă al Întunecatului, ce o îndepărtează de Mal. Alina trebuie să aleagă între ţara ei, puterea pe care o are şi dragostea pentru Mal — altfel riscă să piardă totul în faţa asaltului iminent.

In Regatul Luminilor, Capitala a căzut. Întunecatul conduce Ravka din tronul său de umbre. Acum, soarta ţării depinde de fragila Invocatoare a Soarelui, de o iscoadă căzută în dizgraţie şi de rămăşiţele unei armate magice, cândva măreaţă. Pornită în căutarea ultimului amplificator al lui Morozova, Alina încheie noi alianţe şi lasă deoparte vechile rivalităţi. Pe măsură ce află secretele Întunecatului, descoperă un trecut ce va schimba pentru totdeauna felul în care vede legătura lor, precum şi puterea cu care e înzestrată. Numai pasărea de foc mai poate împiedica distrugerea Ravkăi, însă prinderea ei ar putea să o coste pe Alina viitorul pentru care luptă.

Leigh s-a născut în Ierusalim, a crescut în Los Angeles, și a absolvit de la Universitatea Yale și a lucrat în publicitate, jurnalism, și cel mai recent, in domeniul make-up-ului și al efectelor speciale. In prezent scrie la Hollywood, si uneori cânta cu trupa ei, Captain Automatic. Noua ei carte, Six de Crows, urmeaza sa apara in acest an, cel mai probabil la toamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Shares