Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Kent Haruf: Suflete in noapte

21919174_1835636896476001_1694930996_nAparut la editura Pandora, “Suflete in noapte” este un roman frumos, plin de caldura si sensibilitate. Este genul de carte care te invata ca lucrurile frumoase le poti  intalni in cele mai simple lucruri.

Addie Moore si Louis Waters sunt doi batrani care locuiesc intr-un mic orasel american. Amandoi traiesc  singuri, sunt vaduvi, iar copiii lor locuiesc in alte orase, asa ca singuratatea ii invaluie in fiecare zi.

Povestea lor ajunge sa se impleteasca in momentul in care Addie il viziteaza pe Louis si ii face o propunere destul de ciudata, aceea de a-si petrece noptile impreuna. Desi este foarte surprins, Louis accepta. Lucrurile decurg foarte natural si simplu, cei doi se intalnesc in fiecare noapte  in dormitorul lui Addie, unde stau in pat, isi spun povesti de viata si leaga o prietenie profunda.

Aceasta relatie dintre cei doi nu este prea bine vazuta nici de cei din jur, nici de membrii familiei. In ciuda faptului ca sunt aspru criticati, sentimentele lor se transforma in ceva mult mai intens.

Insa cum totul nu poate fi numai fericire, din cauza unor imprejurari  cei doi sunt pusi in situatia de a face o alegere care le va frange inima amandurora.

 O poveste frumoasa, plina de emotie pe care esti invitat sa o parcurgi alaturi de aceste doua personaje foarte simpatice pe care, cu siguranta, vei ajunge sa le indragesti.

“Poate fericirea este mai putin prevzibila decat nefericirea, dat fiind ca tine de libertate. Si tocmai ca libertatea, nu e niciodata sigura; nu poate dura la nesfarsit. Dar poate fi adevarata si, in acest roman minunat, ne putem bucura si noi de ea.”-The Guardian

“Pe un ton bland si incarcat de melancolie, romanul lui Kent Haruf, publicat postum, vorbeste despre un lucru esential: profunzimea se afla tocmai in lucrurile simple.”- The New York Times

“Fermecator…de o simplitate cuceritoare. Un roman slefuit cu grija, un ultim dar pe care mult indragitul autor american l-a oferit cititorilor sai.”- The Washington Post

21919334_1835636879809336_979912872_nDespre autor.

Alan Kent Haruf a fost un scriitor american. S-a nascut pe data de 24 februarie 1943 si a murit la 71 de ani, pe data de  30 noiembrie 2014, in Colorado. Printre scrierile lui se mai numara: The Tie That Binds( 1984), Where You Once Belonged(1990), Plainsong(1999), Eventide(2004), Benediction( 2013)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares