Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Katie McGarry: Destine la limita

Cop-Destine-la-limita1
“Totul in viata ei era in flux continuu si ea avea nevoie de forta. De statornicie si de stabilitate. Curios lucru, pe toate trei si le gasise la mine. Cine-ar fi crezut ca as fi genul de persoana pe care sa te poti baza?” ( Katie McGarry)

Despre carte.

Este nominalizata la categoria cea mai buna carte pentru Young Adult si New Adult a anului 2012, pe Goodreads.

O lectura emotionanta, prin care Katie McGarry reuseste sa te tina cu sufletul la gura pana la ultima pagina.

“Destine la limita” reprezinta o carte complexa, diferita de orice fel de poveste de dragoste. In spatele acestei bucati pregnante a iubirii, descoperim povestile a doi tineri exceptionali, ce lupta din rasputeri pentru a trece peste toate suferintele si pentru a ramane impreuna.

Povestea cartii.

Echo Emerson este una din personajele principale ale cartii, inainte o fata populara, cu o viata si un iubit de invidiat, iar acum recunoscuta drept fata cu cicatrici monstruoase pe maini si a caror amintiri sunt date uitarii. Ea nu isi poate aduce aminte ce s-a intamplat in seara in care toata viata ei s-a schimbat complet. Aparent lumea ce o inconjoara cunoaste situatia ei si cele intamplate, insa nimeni nu este dispus sa o ajute sau sa ii dea o explicatie, preferand sa o evite sau sa o compatimeasca de la distanta. Cu o mama vitrega care nu prea o suporta, cu singurul ei sprijin care era reprezentat de fratele ei ce sfarseste tragic in Afganistan si cu un tata exagerat de protector, Echo se scufunda intr-o profunda stare de singuratate, teama si depresie.

De nicaieri apare cel de-al doilea protagonist, Noah, care este creionat , in aparenta, ca fiind un tip dur si misterios. Pe chipul acestuia se citeste tristetea si suferinta intiparita in ochi. Avand o poveste asemanatoare ca a lui Echo, el devine dintr-un tip popular, o persoana care a pierdut totul intr-o singura noapte. Acestuia i se schimba viata atunci cand familia lui moare intr-un incendiu.

Cei doi se cunosc la sedintele de terapie a Doamnei Collins. Noah citeste in ochii lui Echo aceeasi suferinta pe care o gasea in proprii ochi si usor, usor, descoperim adevarata fata a tanarului. El se dovedeste a fi un tip plin de vointa, grija si dorinta de protejare a fratilor sai mai mici, Jacob si Tyler, care au ramas si ei orfani in urma incendiului.

Noah reuseste sa intre in viata lui Echo si sa i-o schimbe, dupa ce isi castiga amandoi increderea si isi dau seama ca au mai multe in comun decat orele de meditatii. Treptat, ei devin prieteni, apoi iubiti. Asisti la evolutia relatiei lor, care urmareste un fir foarte interesant si frumos. Un rol foarte important in mentinerea si sustinerea acestei relatii o are asistenta sociala, Miss Collins.

De aici o frumoasa poveste de dragoste ia nastere, dar asta nu inseamna ca nu mai intampina probleme, pe tot parcursul cartii cei doi protagonisti se lupta din rasputeri pentru a ramane impreuna si pentru a trece peste toate problemele.

Motive sa citesti.

Pentru ca este „Un roman încărcat de amintiri întunecate, secrete ascunse și scene fierbinți… narațiunea plină de suspans, conflictele pline de dramatism, dar și personajele cu vieți trăite la limita tragicului vor ține cititorii captivi în poveste.” – Publishers Weekly

Pentru ca este „O poveste de dragoste pe muchie de cuţit, care te absoarbe şi nu-ţi mai dă drumul. Am fost captivată!” — Gena Showalter, autoarea seriei Intertwined, bestseller New York Times

Pentru ca este „O carte fascinantă şi emoţionantă!”- Simone Elkeles, autoare de romane bestseller New York Times

Despre autor.

Katie a fost adolecenta in perioada trupelor de baieti grunge si isi aminteste de acei ani precum cei mai buni, dar si cei mai rai din viata sa. Iubeste muzica, finalurile fericite si este in secret fan al Universitatii de baschet din Kentucky.
Este autorul romanelor Pushing the Limits, Dare You To, Crash Into You, and Take Me On and the novella, Crossing the Line.
Aici este blogul ei unde poti sa gasesti noutati, carti, sau informatii amantuntite despre acest autor : http://www.katielmcgarry.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares