Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Kass Morgan: Ziua 21

Ziua 21Cei 100. Ziua 21 este continuarea romanului Cei 100 de Kass Morgan, acum un serial TV de succes.

Secrete vor fi dezvăluite, credințe schimbate și legături puse la încercare. Cei 100 trebuie să lupte pentru supraviețuire în singurul fel posibil – împreună.

Au trecut 21 de zile de când Cei 100 au ajuns pe Pământ. Sunt singurii oameni care au pus piciorul pe planetă de secole… sau cel puțin așa au crezut. Confruntați cu un dușman necunoscut, Wells încearcă să țină grupul împreună, Clarke pleacă spre Muntele Weather, în căutarea celorlalți Coloniști, iar Bellamy este hotărât să-și salveze sora cu orice preț. Între timp, pe navă, Glass trebuie să facă o alegere imposibilă între dragoste și însăși viața ei.

Ziua 21 reia aventurile tinerilor trimiși pe Pământ într-o misiune periculoasă predestinată pierzaniei, o călătorie tumultoasă cu multe secrete, dar și scene de romantism.
După trei săptămâni de la prăbușirea navei pe Pământ, Cei 100 sunt forțați să se confrunte cu atacurile unui inamic periculos, cu lipsuri tot mai mari și cu o boală misterioasă.
În acest volum personajele sunt conturate mult mai bine, iar cititorul pătrunde din ce în ce mai mult în caracterul fiecăruia, le întelege gândurile, ideile, sentimentele, trăiește odată cu ele, implicându-l direct în poveste.
La fel ca în primul volum al seriei, în Ziua 21 capitolele alternează între cele patru personaje principale, Clarke, Wells, Glass și Bellamy.
Relația dintre Bellamy și Clarke avansează foarte mult, până când Clarke îi marturisește un secret care îl îndepărtează, facându-l să-și dorească să nu o fi cunoscut vreodată.
Wells se îndrăgostește de un nou personaj, Sasha, o fată misterioasă, cu un caracter puternic, pe care el o apreciază încă de la început, considerând-o perseverentă și curajoasă.
Glass și Luke trăiesc o poveste de dragoste interzisă și foarte periculoasă, care va fi tulburată de cel mai mare secret ascuns de Glass, determinându-l pe Luke să o părăsească în cel mai greu moment al vieții sale.

Acțiunea se desfășoară pe două planuri: lupta disperată pentru un loc pe navele care vor pleca spre Terra atunci când rezervele de oxigen se termină și strădania coloniilor de a supraviețui provocărilor de pe Pământ și de a se adapta la viața terestră.

Kass Morgan creează un univers dinamic, plin de suspans, amenințări, bătălii și revelații neașteptate, pierderi dureroase, și nu în ultimul rând, momente speciale, unice pentru personajele principale. Elementele SF sunt nelipsite, ceea ce atrage cititorul și mai mult, inducându-l într-o lume aparte, cu reguli complet diferite, dar în care un singur lucru rămâne constant: dragostea nu cunoaște nicio barieră.
Romanul are un ritm alert, incitant, în care moartea și iubirea se îmbină într-un mod vibrant care fascinează cititorul.
Despre autor:
Kass Morgan

Sursa: Google Images

Kass Morgan a studiat literatură la Brown University, dupa care și-a continuat studiile la Oxford. Locuiește în Brooklyn, New York. Lucrează ca editor și printre preferințele ei de lectură se află romanele SF și proza victoriană. Continuarea romanului Cei 100, intitulată Ziua 21, s-a publicat în anul 2015. Cei 100 a fost ecranizat în serialul omonim de mare succes, produs de Warner Bross si CBS Television Studios.

 

 

Ziua 21 poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares