Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Kass Morgan: Cei 100 – Întoarcerea acasă

cei 100, intoarcerea acasaCei 100 – Întoarcerea acasă, volumul 3 al bestseller-ului New York Times Cei 100, revine cu un impact și mai puternic asupra cititorilor, acțiunea devenind din ce în ce mai dinamică, iar moartea se apropie din ce în ce mai mult de protagoniștii acestor volume de succes.

Au trecut deja mai multe săptămâni de când cei o sută au ajuns pe Pământ și au reușit să pună o oarecare ordine în noua lor viață. Dar o navetă coborâtă de pe Colonie amenință să le distrugă echilibrul greu dobândit.

Nou-veniții fac parte dintre cei norocoși, pentru că sus, în spațiu, ceilalți sunt pe cale să rămână fără oxigen. E timpul ca cei o sută să fie și mai uniți și să lupte pentru libertatea pe care și-au câștigat-o pe Pământ. Altfel, riscă să piardă totul.

După cum știm din primele două volume ale bestseller-ului Cei 100, după un război devastator, omenirea este obligată să locuiască în nave spațiale, conform Doctrinei Gaia, care are reguli foarte stricte și violente. 100 de adolesceneți delicvenți sunt condamnați să plece într-o misiune periculoasă, cu puține șanse de supraviețuire: aceștia sunt trimiși înapoi pe Pământ pentru a căuta viață.

Stabiliți pe Pământ, problemele continuă să apară: un incendiu mistuiește tabăra celor 100, Octavia, sora lui Bellamy este răpita, iar cel mai negru secret al lui Clarke este descoperit de actualul ei iubit, care reușește însă sa o ierte.

Coloniștii o iau prizonieră pe Sasha, o fată de pe Pământ, acuzând-o de crimele înfăptuite. Sasha dezvăluie existența altor oameni pe Pământ, informându-i despre ,,rebeli” pe care îi indică ca fiind făptuitorii pe care coloniștii îi caută.

În timp ce Wells se îndrăgostește de priozoniera lor, Clarke descoperă că în urmă cu câțiva ani a mai avut loc încă o expediție de pe Colonie, dar pământenii i-ar fi alungat pe aceștia în urma unor neînțelegeri, unii dintre ei fiind chiar uciși. Clarke nu încetează să se întrebe dacă printre coloniști se aflau și părinții ei.

Noi nave aterizează pe Pământ în condiții foarte grele, aterizarea având loc cu multe victime. Cei nou-veniți îi informează pe vechii coloniști despre starea groaznică de pe navă: oamenii rămâneau fără oxigen și erau în pericol de moarte. Glass si Luke ajung și ei pe Pământ.

Wells este dat afară din tabără pentru că o ajută pe Sasha să evadeze, iar Clarke și Bellamy se întorc înapoi cu Octavia, care confirmă faptul că există așa numiții ,,rebeli”, indicând că ei au fost cei care au răpit-o. Luke este următoarea lor victimă, fiind grav rănit de aceștia, iar Glass încearcă disperată să-l aducă înapoi în tabără pentru a fi îngrijit.

Clarke și Wells îl ajută pe Bellamy, și el grav rănit, să ajungă în tabăra pământenilor, de unde provenea Sasha. În tot timpul petrecut în tabără, Bellamy este chinuit de multe gânduri negre, în special cum i-ar putea pune în pericol pe toți locuitorii de acolo la venirea gardienilor, care probabil i-ar fi obligat să-l predea.

Acțiunea devine din ce în ce mai alertă: pe lângă un Rhodes maniac și gardienii periculoși, rebelii îi atacă pe coloniști iar viețile tuturor sunt puse în pericol. Cine va câștiga? Care vor fi supraviețuitorii? Ce cupluri vor rămâne împreună în cele mai grele momente din viața lor?

Un amestec fericit între ,,Supraviețuitorii” și science fiction clasic. Kass Morgan țese o urzeală fascinantă de pop culture și politică, într-o lectură alertă.“ – School Library Journal

Despre autor:

Kass Morgan

Sursa: Google Images

Kass Morgan a studiat literatură la Brown University, dupa care și-a continuat studiile la Oxford. Locuiește în Brooklyn, New York. Lucrează ca editor și printre preferințele ei de lectură se află romanele SF și proza victoriană. Continuarea romanului Cei 100, intitulată Ziua 21, s-a publicat în anul 2015. Cei 100 a fost ecranizat în serialul omonim de mare succes, produs de Warner Bross si CBS Television Studios.

 

 

Cartea poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares