Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Jenny Han: Tuturor baietilor pe care i-am iubit

tuturor-baietilor-pe-care-i-am-iubit_1_produs
“Daca dragostea e ca o posedare, poate ca scrisorile mele sunt propriile mele exorcizari. Scrisorile ma elibereaza. Sau cel putin ar trebui.” ( Jenny Han)

Cheia cartii.

“Sensibil si amuzant, Tuturor baietilor pe care i-am iubit (2014) sondeaza trairile unei adolescente in pragul maturizarii, care descopera cat de important este sa-ti asumi sentimentele sis a-ti asculti inima.” ( Trei)

“ Felul de a fi a Larei Jean- cu capul in nori, timida, capabila de emotii puternice si complet naiva cand vine vorba de baieti- sporeste farmecul acestei povesti speciale.”( Publishers Weekly)

“O emotionanta explorare a iubirii adolescentine.”( Kirkus Reviews)

Jenny Han reuseste cu maiestrie sa contureze o frumoasa poveste adolescentina, plina de intrigi si provocari specifice varstei. Fiind scrisa la persoana intai poate fi interpretata si ca un jurnal, iar scrisul simplu accentueza acest lucru si mai ales varsta tinerei Lara Jean. Varsta care inca nu atinge profunzimea absoluta, ci se focuseaza pe lucruri simple si pline de emotie.

Povestea cartii.

Protagonista cartii este Lara Jean, o adolescenta care face parte dintr-o familie foarte fericita formata din tatal ei si cele doua surori Margot si Kitty Song. Mama acestora murise cu mult timp in urma si singurul lucru care o tinea strans legata pe Lara Jean de amintirea acesteia il reprezinta o cutie turcoaz de palarii pe care o primise cadou.

“Cutia turcoaz de palarii e foarte posibil sa fie singurul cadou de la mami pe care l-am primit doar eu. Nu trebuia s-o impart cu nimeni; era numai a mea. Cand am deschis-o, ma asteptam sa gasesc inauntru o palarie de catifea, sau poate una de pai, sau poate o bereta-dar cutia era goala.

-E pentru lucruri speciale, a spus ea. Poti sa-ti pui acolo cele mai pretioase, mai dragi si mai secrete lucruri.”

Si asa a facut, in ea si-a depozitat 5 scrisori de dragoste pe care le-a scris pentru fiecare baiat pe care l-a iubit, insa scrisorile nu aveau sa fie trimise niciodata. Prin ele ea se despartea de baiatul respectiv si scria acest lucru pentru a avea o dovada ca s-a detasat, insa ele erau secrete si nimeni nu trebuia sa afle de ele.

Intr-o zi cineva le expediaza si astfel baietii pentru care Lara Jean a nutrit sentimente puternice in secret, afla tot ce se ascundea in sufletul ei. Fapt ce declanseaza un lung sir de intamplari si aventuri pline de umor sau intriga.

Ai sansa sa fii alaturi de protagonista si sa retraiesti impreuna cu ea prima iubire si emotiile pe care le provoaca.

“ Sa apartii cuiva- n-am stiut asta, dar acum ca stau sa ma gandesc pare ca e tot ce mi-am dorit vreodata. Sa fiu adevarat a cuiva, iar acel cineva sa fie al meu.”

“Dragostea e inspaimantatoare; se poate schimba; poate disparea. Asta e o parte a riscului.”

Ce se intampla in continuare cu micuta Lara Jean? Poti afla doar citind aceasta frumoasa carte scrisa cu mare indemanare de Jenny Han.

Despre autor.

Jenny Han este o scriitoare americana cunoscuta pentru romanele ei dedicate literaturii pentru adolescenti. A scris primul sau roman, Shug(2006) pe cand era inca la colegiu. Au urmat seriile de succes The Summer I Turned Pretty (Bestseller New York Times) si Burn for Burn ( scrisa impreuna cu Siobhan Vivian).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares