Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Jennifer E. Smith: Uite, asa arata fericirea

uite-asa-arata-fericirea_1_fullsize

„Poate ca, de fapt, maturizarea nu era altceva decat o desprindere: de vechea ta viata, de vechiul tau eu, de toate acele lucruri care te mentin legat de trecut.” (Jennifer E. Smith)
Cheia cartii.
Jennifer E. Smith dovedeste prin acest roman faptul ca viata, precum si dragostea, sunt pline de neprevazut. „Uite, asa arata fericirea” este o lectura romantica si fermecatoare care evoca o poveste de dragoste inocenta pe care o vei indragi si de care iti vei aduce aminte cu drag.

Imi place faptul ca autoarea reuseste cu maiestrie sa-ti captiveze atentia in cartile sale si sa ti-o mentina pana la ultima pagina. De asemenea, modul in care isi incheie cartile este fascinant, finalul deschis si putin dulce-amarui te face sa speri ca protagonistii isi vor continua relatia prin corespondenta si ca intr-o buna zi vor avea parte de finalul fericit pe care si-l doresc.

 

Povestea cartii.
Ellie este protagonista volumului, o fata obisnuita ce locuieste intr-un orasel din Maine. Un personaj ce-ti castiga increderea si aprecierea pe tot parcusul cartii. Optimista, ea nu isi pierde niciodata increderea si spera mereu la sansa de a-si indeplini visul de a merge la o facultate de prestigiu, in ciudata problemelor materiale din familia ei. Este pasionata de poezie si de plajele pustii pe care se plimba impreuna cu catelul ei.

In cealalta parte, al doilea protagonist il reprezinta Graham, un tanar fermecator si amuzant, care oascileaza intre doua mari dorinte: aceea de a fi un baiat normal si iubirea pentru actorie, din cauza careia devenise faimos.

Atunci cand Graham ii trimite un e-mail accidental, despre purcelusul sau, Wilbur, pe care il tine pe post de animal de companie, incepe sa se infiripe incetul cu incetul, o relatie de prietenie ce are la baza corespondenta prin e-mail. Cei doi tineri de saptesprezece ani locuiesc in parti opuse ale tarii si desi relatia lor devine una sincera, frumoasa si isi impartasesc detalii despre vietile lor, ei nu isi destainuie chiar totul. Astfel Graham nu cunoaste secretul familiei lui Ellie, iar aceasta nu cunoaste viata lui care se desfasoara sub lumina reflectoarelor.

Cand Graham profita de ocazia de a-si petrece o bucata de timp în Henley, orașelul lui Ellie, el incearca sa transforme relatia virtuala in una reala. Insa este posibil ca doua persoane apartinand unor lumi atat de diferite sa fie impreuna?

,,Indiferent cat timp ar trece, sau cqt de departe te-ar purta viata, indiferent cat de greu de recunoscut ai putea fi, trebuie sa existe minimum doua persoane pe lumea asta a caror menire este sa te vada, sa te gaseasca, sa te recunoasca si sa te scoata inapoi la suprafata. Orice-ar fi.”

Iar intrebarea romanului ramane „Daca soarta ti-ar trimite un e-mail, ai raspunde?”

 

Motive sa citesti.

  • Pentru ca este o lectura relaxanta si fermecatoare, mai ales daca esti un fan al povestilor de dragoste adolescentine. Un basm modern, adorabil si amuzant, care iti aduce zambetul pe buze si te cucereste de la primele pagini.

 

  • Pentru ca autoarea reuseste prin excelenta sa-ti mentina atentia pe tot parcursul lecturii si sa iti dea de gandit si dupa terminarea acestuia, prin finalul deschis, ce iti intipareste dorinta de a afla daca cei doi ajung intr-un final impreuna.

 

  • Pentru ca este o lectura perfecta in cazul in care vrei sa intrii in atmosfera celui mai viu anotimp, vara. Prin imagini vizuale ale frumosului apus suprins pe plajele pustii pe care Ellie se plimba impreuna cu catelul ei, esti introdus in aceasta lume feerica si frumoasa.

 

Despre autor.
Jennifer E. Smith este autorul a multor carti precum The Geography of You and Me, The Storm Makers, You Are Here, and The Comeback Season sau cea care se gaseste si in romana, Probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere.

A obtinut diploma de master in arta scrierii la Universitatea St Andrews din Scotia, iar munca ei a fost tradusa in treizeci de limbi.

This article has 1 comment

  1. Clarisa Popescu

    De cele mai multe ori intalnirile nu sunt intamplatoare, O mana divina ne indreapta pasii unul spre celalalt,
    lt .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares