Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Jenna Evans Welch: Love & gelato. Vacanță la Florența

Love & gelato. Vacanță la FlorențaLove & gelato. Vacanță la Florența este un periplu de neuitat prin Toscana, un roman învăluit de mister și aventură, o carte caldă cu descrieri minunate ale locurilor pitorești în care se desfășoară acțiunea.

Oamenii vin în Italia pentru două lucruri: love și gelato, i-a spus cineva odată. Dar uneori au parte de mult mai mult.

Lina iși petrece vacanța de vară în Toscana, dar nu pentru că ar fi fascinată de ținuturile însorite, ca de basm, ci pentru că a fost ultima dorință a mamei sale ca ea să vină aici să-și cunoască tatăl. Dar ce tată stă departe de familie timp de șaisprezece ani? Așa că tot ceea ce Lina vrea este să se întoarcă acasă.

Dar înainte de a-și pune în practică hotărârea, primește un jurnal pe care mama ei îl ținuse cât timp trăise în Italia. Dintr-odată, Lina descoperă o lume magică de iubiri ascunse, artă și brutării secrete, care o împinge, alături de foarte chipeșul Ren, pe urmele pașilor mamei sale și-i dezvăluie un secret ascuns de ea de prea multă vreme. Un secret care îi va schimba tot ceea ce știa despre mama ei, tatăl ei, și mai ales despre ea însăși.

Lina (Carolina Emmerson), o adolescentă în vârstă de şaisprezece ani, ajunge în Florența după moartea mamei sale, Hadley, o renumită fotografă care suferise de cancer în fază terminală. Hadley îi ceruse fiicei sale să-i promită că după moartea ei va pleca în Italia, la Florența, să studieze acolo în noul an.

Adolescenta rămâne în grija bunicilor, pentru o perioadă, dar fiind bătrâni, aceștia doresc să se retragă la un azil iar Lina este nevoită să locuiască în casa celei mai bune prietene până la încheierea anul școlar.

Singură, pierdută și cu un sentiment de dor ce îi măcina sufletul pe dinăuntru, Lina acceptă să meargă în Italia, la Howard, prietenul bun al mamei sale, despre care bunica ei îi spune ca ar fi tatăl pe care ea nu îl cunoscuse timp de 16 ani.

Ajungând la fața locului, fata descoperă că va locui într-un cimitir, deoarece Howard era supraveghetorul unei necropole a soldaților americani căzuți în războaiele mondiale. Totuși, Lina rămâne impresionată de modul în care Howard aranjase camera în care ea urma să locuiască, aproape potrivindu-se perfect cu stilul și personalitatea ei.

Lina o cunoaște pe Sonia, asistenta lui Howard, care îi povestește diverse lucruri despre viața mamei sale, punând accent pe faptul că șeful său fusese îndrăgostit nebunește de mama ei. Sonia îi dă Linei jurnalul pe care mama ei îl expediase în Italia, iar tânăra începe adevărata cunoaștere a ei, a mamei sale și a orașului care o fermecase cu 16 ani în urmă.

Acțiunea merge pe două planuri, trecutul (din care aflăm diverse întâmplari datorită jurnalului scris de Hadley) și prezentul, în care Lina își face noi prieteni, trăind din plin experiența adolescenței în minunatul oraș italian și încercând simultan să descopere misterul și mesajul pe care mama ei dorise să i-l transmită prin acel jurnal.

Viața ei se dă peste cap pe parcus ce lecturează jurnalul. Hadley își înfruntase părinții care doreau ca ea să urmeze școala de asistente, alegând să studieze fotografia la o școală de arte din Florența, fiind pasionată de acest domeniu. Îi este dezvăluită pas cu pas povestea tinerei studente, care se îndrăgostește de X, care iubea fotografia, înghețata și Florența, dar care în mod șocant nu era Howard. Apare imediat întrebarea curemurătoare pentru Lina: Cine era cu adevărat tatăl ei?

Tânăra adolescentă, deși plănuise să rămână în Florența doar timpul necesar îndeplinirii promisiunii pe care o făcuse mamie sale, se împrieteneşte cu Ren, misteriosul italiano-american, care se dovedeşte a fi un băiat simpatic şi prietenos, gata mereu să o ajute să meargă pe urmele pașilor mamei sale în căutarea trecutului.

La o petrecere alături de noii săi prieteni, Lina îl cunoaște pe Thomas, un britanic chipeș cu un corp superb, care părea a fi interesat de ea. Fata simte o conexiune specială cu Ren, în care simte că are încredere, lucru care o pune într-o situație confuză, neștiind ce alegere să facă.

Romanul ne pune față în față cu 2 povești de dragoste: una a mamei, una a fiicei. Experiența proprie o ajută pe Lina să-și înțeleagă mai bine mama, trăirile sale în Italia, dar și pe Howard, un etern îndrăgostit.

– Știi, oamenii vin în Italia dintr-o mulțime de motive, dar atunci când rămân, o fac mereu pentru două lucruri, mereu aceleași.
– Care?
– Love & gelato.

Love & gelato. Vacanță la Florența este o carte despre dragoste (care se poate manifesta în diverse feluri), despre prietenie, frumusețea călătoriilor în Italia, emoții minunate, mister și aventură, dar mai ales despre curajul de a face alegeri care pot părea cu adevărat dificile la început.

Despre autor:

Jenna Evans Welch

Sursa: Google Images

Jenna Evans Welch și-a petrecut anii de liceu în Florența, Italia, unde a condus un scuter, a dansat în fântâni și a mâncat multă gelato. Ea locuiește acum în Salt Lake City, Utah, împreună cu soțul și fiul ei. Iar de aici pasiunea pentru Italia și pentru stilul de viață comod și nebunesc, pasiuneresimțită în fiecare capitol al cărții, fie prin legendele locale pline de haz, fie prin introducerea atâtor monumente reprezentative ale Florenței- Duomo, Ponte vechhio – care au adus un plus de farmec poveștii și un strop de romantism.

Cartea poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares