Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Jay Asher: Lumina iubirii

Lumina iubiriiLumina iubirii este o poveste de dragoste ce ia ființă în perioada sărbătorilor de iarnă, o iubire inocentă a doi adolescenți care par a fi foarte diferiți, dar care sunt aduși împreună de magia Crăciunului.

Familia Sierrei trăiește din cultivarea pomilor de Crăciun undeva, în Oregon. În fiecare an însă, se mută cu toții în California pentru a-şi vinde brazii. Aşa că Sierra trăiește, practic, în două lumi, unde are două vieţi diferite. Și în oricare din ele îi este, inevitabil, dor de cealaltă. Până de acest Crăciun, când Sierra face cunoștință cu Caleb. Reputaţia lui Caleb nu e aceea a unui băiat model: cu ani în urmă a făcut o greşeală îngrozitoare pe care o tot ispășește de atunci. Sierra poate trece însă peste trecutul lui şi se hotărăşte să îl ajute pentru a-și dobândi iertarea. Dar, atunci când se trezesc înconjuraţi de neînţelegere, dezaprobare şi suspiciuni, Caleb şi Sierra încep să se întrebe dacă, într‑adevăr, așa cum se spune, dragostea chiar îți este de ajuns pentru a depăşi orice obstacol…

Sierra locuiește alături de familia ei în Oregon, unde au o fermă de brazi. În fiecare an obișnuiesc să meargă în California, unde au un punct de desfacere, exact după Ziua Recunoștinței. De data aceasta, înainte de plecarea lor, Sierra își aude părinții vorbind despre posibilitatea ca anul respectiv să fie ultimul an în care pleacă în California. Deși Sierrei îi lipsesc prietenii și experiențele din Oregon în fiecare an pentru o luna, este întristată de această descoperire deoarece nu este pregătită să renunțe la interacțiunea cu clienții din timpul sărbătorilor și la prietena ei din California, Heather.

Când ajunge în California, Heather îi sugerează să își găsească un iubit, pentru a putea ieși la o întâlnire în 4, împreună cu ea și cu iubitul ei, Devon. Sierra, sceptică în privința băieților în general, dar mai ales în privința posibilității de a avea o relație cu un băiat din California, alături de care ar fi putut fi pentru o singură lună pe an, respinge imediat ideea.

Inevitabilul se produce, ca în orice poveste de dragoste, iar Sierra se îndrăgostește de unul dintre clienții săi, Caleb, care nu are o reputație tocmai bună. În ciuda zvonurilor, pe care decide să le ignore, Sierra descoperă și o parte altruistă a lui Caleb: acesta cumpăra brazi familiilor care nu își permiteau, cu ciubucurile strânse de el.

Autorul surprinde naivitatea primei iubiri, o relație de sezon care depăsește așteptările protagoniștilor; Sierra își propune să nu se atașeze prea tare de partenerul ei de sărbători, relația fiind amenințată de un termen: sfârșitul lunii decembrie, mai exact plecarea Sierrei în Oregon.

Vor putea Caleb și Sierra să facă față distanței care îi ține despărțiți timp de 11 luni?  Va mai reveni familia ei în California și în anul următor?

Lumina iubirii este cartea perfectă pentru sezonul sărbătorilor, pentru zilele friguroase în care ne putem încălzi alături de o cană de ciocolată caldă și o poveste de dragoste pură, specifică lui Jay Asher.

Despre autor:

Jay Asher

Sursa: Google Images

Jay Asher este cunoscut pentru romanele destinate adolescenților, dar mai ales pentru bestseller-ul „Cele treisprezece motive”, care a fost și ecranizat de către Netflix, devenind un serial de mare succes și având-o pe Selena Gomez ca producător executiv.

Pe lângă ,,Cele treisprezece motive” și ,,Lumina iubirii”, Asher a mai scris și ,,Viitorul nostru” alături de Carolyn Mackler.

 

,,Povestea lui Asher e plină de o dulceaţă şi o inocenţă fermecătoare, răspândind aceeaşi strălucire caldă ca o încăpere în care clipesc luminile din pomul de Crăciun.” – Entertainment Weekly

,,Lumina iubirii este o poveste de dragoste care te face să-ţi doreşti să asculţi mai devreme colindele de sărbători.”Bustle

Lumina iubirii poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares