Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Jake Marcionette: Spuneti-mi Jake

2636_c6b4508d
Despre carte.

Aparuta la Editura TREI „Spuneti-mi Jake” este o frumoasa poveste care-ti va aduce aminte de copilarie si te va inveseli cu fiecare pagina data.
„Exuberanţa lui Jake impregnează fiecare pagină şi dă poveştii un ritm alert şi jucăuş.”-Publishers Weekly

“Am început să scriu în şcoala primară. Dar nu pentru că aş fi făcut o pasiune arzătoare pentru a-mi pune gândurile pe hârtie. Nici vorbă. Am fost OBLIGAT de mama; voia, conform planului ei malefic, să-mi distrugă orice şansă de a mă bucura de o vară plină de distracţie. După câţiva ani de exerciţiu a început să-mi placă de-adevăratelea să scriu şi sper că veţi avea ocazia să-mi citiţi cărţile. Dacă vreţi să aflaţi despre EXTRAORDINARITATE, mă găsiţi pe JustJake.com sau pe Twitter @jakemarcionette.

Jake
Creatorul cartonaşelor!
Supranumit: Extraordinarul
Grad de popularitate:
Între 10 (FloriDA) şi 3 (MAryland)
Calităţi: Împărtăşirea măreţiei sale
INFO: Unul dintre cele mai frumoase exemplare de băiat!
Succes?: Dacă va trece de clasa a şasea.”

O carte care iti aminteste de copilarie. Odata ce o deschizi te lovesti de un val de fericire, desene si imagini viu colorate, plus mici adaugiri care dau impresia unui jurnal real. Modul interesant in care a fost creat volumul te face sa te opresti la fiecare pagina si sa ii analizezi toste detaliile marunte si dragute.

In ceea ce priveste povestea, si ea la randul ei surpinde placut cititorul. Tot daca pare o lectura inocenta, a copilariei, asta nu o face sa fie lipsita de dificultati. Traseul pe care il parcurge Jake pentru a-si atinge scopurile este plin de obstacole, iar evolutia lui nu este usoara. El ofera sfaturi utile pe care tinerii cititori le vor imbratisa cu drag si le vor lua in considerare mai mult decat daca acestea ar fi venit de la un adult.

O lectura usoara, amuzanta cu un fir narativ interesant si plin de surprize.

Diferita de lecturile clasice unde avem un erou si un antagonist care se lupta intre ei, autorul prefera sa insire momente din viata lui de zi cu zi:

“Am analizat din nou situatia. Sa ii dau cu perna-n cap pana se trezeste. Nu, nu, nu… o vizita dis-de-dimineata la spital nu ar fi DELOC apreciata de tata. Trebuia sa ajunga intreg la masina. Am hotarat ce am de facut si am intrat in camera.
-Aleeeeeeeexxxxiiiiiissss, am gandurit cu cea mai gingasa voce de <>. Pregatit pentru ce era mai rau am facut un pas inapoi, anticipand o explozie de brate, perne si paturi.”

“In masina, claie peste gramada, eram cu totii extenuate. Cu exceptia lui Sefu’! El era la a doua ceasca de cafea si latra ordine. Am pretins ca eram prea somnoros ca sa le inteleg. Ca un zombie matinal, am apucat perna mea preferata si rucsacul si am pornit spre Imparatia lui Mos Ene.”

Despre autor.

Jake Marcionette este un elev dintr-a şaptea care locuieşte împreună cu mama, tata şi sora lui mai mare în Maryland. A scris Just Jake când avea doar doisprezece ani. Pe lângă scris, lui Jake îi place să joace lacrosse şi s-o enerveze pe sora lui, Alexis. Puteţi afla mai multe despre Jake la www.justjake.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares