Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
22118955_1843618129011211_1856785048_n
Autori internationali

Irvin Yalom: Minciuni pe canapea

22118955_1843618129011211_1856785048_n“Isi poate pierde un psihiatru mintile? Poate fi el pacalit, sedus, manipulat chiar in timpul sedintelor in care ar trebui sa detina controlul asupra pacientilor?” in jurul acestor intrebari se invarte povestea acestei frumoase carti scrise  de Irvin Yalom.

Ernest Lash este un tanar psihiatru care decide sa aduca o schimbare in relatia dintre psihoterapeut si pacient. Astfel, el incepe sa aplice anumite metode experimentale prin care  sa transforme aceasta relatie intr-una sincera de ambele parti, intr-una mai apropiata. Insa, cat de sincer poate fi un medic cu pacientul sau? Cate lucruri ii poate dezvalui? Pana unde poate merge aceasta apropiere fata de pacient? Toate aceste intrebari se vor repeta in mintea lui Ernest dupa ce o are drept pacienta pe Carolyne.

Carolyne (Carol) este sotia unuia dintre pacientii lui Ernest care vrea  sa se razbune pe acesta deoarece ea crede ca sotul sau nu ar fi parasit-o daca nu l-ar fi indemnat psihiatrul in acest sens.  Astfel, ea se da drept pacienta pentru a-l putea seduce pe Ernest si pentru a-i distruge astfel cariera.

Acest joc al seductiei ce are loc intre cei doi, le va aduce  surprize la care niciunul din ei nu se astepta la inceput. Astfel, Ernest se loveste de un adevarat conflict interior dintre  pozitia sa de medic si tentatia la care il supune Carolyne.

Pe langa cei doi, mai apare si Dr. Marshal, supervizorul lui Ernest, care este interesat, in principal,  de obtinerea cat mai usoara a banilor si a puterii.

O carte savuroasa cu o actiune intensa care te va prinde si pe care cu greu o vei lasa jos din mana.

“Poate cel mai amuzant si emotionant roman car s-a scris vreodata despre psihanaliza.”San Jose Mercury

“O carte care ar trebui citita de oricine vrea sa afle cum functioneaza in realitate mintea unui <<doctor de cap>>.”San Francisco Chronicle

“Cartea lui Yalom inspira un respect imens, deoarece dezvaluie resorturile intime ale sufletului omenesc si cauzele profunde ale problemelor care ne macina.”Psychologies

22155302_1843618175677873_1973678568_nDespre autor.

Irvin Yalom s-a nascut in 1931, in Washington, intr-o familie de imigranti rusi. Desi fascinate de literatura, alege o cariera medicala, la presiunile familiei, singura concesie pe care o face vocatiei sale umaniste fiind specializarea in psihiatrie. Devine un eminent psihoterapeut, publicand numeroase lucrari de specialitate cele mai cunoscute fiind The Theory and Practice of Group Psychotherapy (1970), dar si cateva volume de povestiri: Love’s Executioner and Other Tales of Psychotherapy(1989),  etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Shares