Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
11850797_1033122940060738_1280172861_n
Autori internationali

Gillian Flynn: Obiecte ascutite

2796_26efc5d0”Îmi place să tai zilele din calendar, au trecut 151 de zile și nu s-a întâmplat nimic groaznic. 152 și nu s-a terminat lumea. 153 și am reușit să nu distrug pe nimeni. 154 și nu mă urăște nimeni. Câteodată cred că nu o să mă simt în siguranță decât atunci când o să-mi pot număra ultimele zile pe degetele de la o mână. Încă trei zile de trecut și nu va mai trebui să îmi fac griji pentru viață.”(Gillian Flynn)

Despre carte.

Aparut la Editura TREI, Obiecte ascutite este „Un thriller psihologic de senzaţie.” – Chicago Sun Times

După o scurtă internare la un spital de psihiatrie, jurnalista de investigaţii Camille Preaker se confruntă cu o sarcină dificilă: trebuie să se întoarcă în orăşelul unde a copilărit pentru a investiga moartea a două fete.
Camille n-a mai vorbit de mult cu mama ei nevrotică şi ipohondră şi cu sora vitregă, pe care aproape că nici n-o cunoaşte: o puberă atrăgătoare, cu o putere ciudată asupra localnicilor.

Instalată în fosta ei cameră din vechea casă a familiei, Camille îşi dă seama că se identifică prea mult cu victimele. Bântuită de propriii demoni, trebuie să dezlege puzzle-ul psihologic al trecutului, dacă vrea să afle adevărul şi să supravieţuiască reîntoarcerii acasă.

Camille este o tanara bantuita de intamplari neplacute din trecut si, in acelasi timp, are o obsesie pentru cuvinte, drept pentru care tot trupul ei este plin de insemne facute cu tot felul de obiecte taioase.

Romanul pune foarte mult accent pe defectele si slabiciunile personajelor, atat a celor secundare, cat mai ales a celor principale. Este scos la iveala uratul si partea intunecata din fiecare. Acestea creeaza un adevarat mix de putere, fragilitate, suferinta si rautate, care provoaca cititorului o adevarata gama de reactii contrare: de la admiratie, compasiune, la ura, teama sau repulsie.

Este o carte savuroasa care vine cu o lectie de viata si ne indeamna sa fim mai atenti la cei din jurul nostru, caci multi poarta doar o masca si sub aceasta descoperim adevarati monstri.

“Mi-am dat seama că mi-era frică să citesc ultimele treizeci de pagini, dar nu mă puteam opri. Apoi, după ce luminile s-au stins, povestea mi-a rămas în cap, încolăcită şi şuierând, ca un şarpe într-o grotă. Obiecte ascuţite e un roman provocator, cu un stil tăios şi observaţii pătrunzătoare.” – Stephen King

“Într-un stil narativ seducător, Gillian Flynn construieşte vocea cinică şi inteligentă a unei jurnaliste de investigaţii, însă îşi dă măsura talentului în portretele pe care le face figurilor feminine diabolice, bârfitoare şi parvenite ce populează orăşelul de la graniţa statului Missouri. O explorare a unor crime întunecate şi a unor minţi şi mai întunecate. “– Booklist

„Creierul îmi trecea de la o imagine la alta cu mama, şi toate imaginile erau de rău augur. Soartă. Cuvântul mi se zbătea iarăşi pe piele. O străfulgerare cu Joya cea slabă cu păr vâlvoi şi unghii lungi, jupuindu-i mamei pielea. Imagine cu mama, cu pilulele şi poţiunile ei, tăindu-mi părul cu foarfeca. Viziune cu Marian, acum doar nişte oase în sicriu, o fundă albă de satin înfăşurată în jurul unor bucle uscate, ca un buchet de flori veştede. Mama, având grijă de fetiţele acelea violente. Sau încercând să aibă. Puţin probabil ca Natalie şi Ann să fi îndurat prea multă dădăceală. Adora ura fetiţele care nu capitulau în faţa mămoşeniei ei atât de bizare. Îi dăduse oare lui Natalie unghiile cu ojă înainte s-o sugrume? Sau după?”

Despre autor.

Gillian Flynn s-a născut în 1971, în Kansas City, Missouri. A obţinut licenţa în literatură engleză şi jurnalism la University of Kansas, după care şi-a luat masteratul în jurnalism la Northwestern University, Chicago. Timp de zece ani a scris pentru revista Entertainment Weekly. Obiecte ascuţite a fost finalist la premiul Edgar şi a este primul roman care a obţinut vreodată două premii Dagger în acelaşi an. Cărţile lui Gillian Flynn au fost publicate în douăzeci şi opt de ţări. Autoarea locuieşte la Chicago, împreună cu fiul şi soţul ei. La Editura Trei au apărut Fata dispărută şi Locuri întunecate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Shares