Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
11854017_1037418852964480_1533556961_n
Autori internationali

Gillian Flynn: Fata disparuta

2539_0f3c77eb
“E tulburător să rememorezi o amintire caldă şi să te simţi în acelaşi timp înfrigurat până la oase.”(Gillian Flynn)

Despre carte.

Aparut la Editura TREI, Fata disparuta este “Thrillerul anului”-The Observer

“Citeşte-l şi rămâi celibatar.”-Financial Times

Cine eşti?
Cum am ajuns aici?
Sunt întrebări care îl frământă pe Nick în ziua când sărbătoreşte cinci ani de căsnicie. Şi tocmai acum, soţia sa dispare pe neaşteptate. Primul suspect este Nick. Deşi îşi susţine nevinovăţia, dovezile împotriva lui nu încetează să apară. Sub presiunea mass-mediei, face paradă de cinism şi de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de poliţie, dezvăluie că mariajul lor era departe de a fi perfect.
Este Nick un ucigaş?
Adevărul îţi dă fiori: este mai întunecat decât ţi-ai fi imaginat.

“Vocile personajelor sună atât de autentic, încât cititorul devine un observator direct al mariajului disfuncţional. Un adevărat tur de forţă.”-The Guardian

“Gillian Flynn trasează cu subtilitate portretul unei femei care încearcă să mulţumească un soţ imposibil, dar anumite indicii sugerează că nu totul este aşa cum pare. O versiune a faptelor ascunde o alta într-un roman care manipulează în mod inteligent cititorul.”-Sunday Times

“La început, am fi tentaţi să credem că este un thriller psihologic convenţional. Dar în romanul lui Gillian Flynn, nimic nu este ceea ce pare a fi. Flynn creează o intrigă spectaculoasă, observând cu subtilitate efectele crizei asupra vieţii de cuplu.”-The Times

“Fata dispărută are o structură ingenioasă: atât Amy, cât şi Nick îşi compun propria versiune, însă adevărul se află undeva la mijloc. În timp ce Nick îşi povesteşte viaţa din momentul dispariţiei lui Amy, ea descrie relaţia lor încă de la început, alcătuind portretul unui cuplu a cărui armonie perfectă pare atât de imposibilă, încât aproape imediat simţim că e putred ceva pe dinăuntru.”-The Guardian

Doi soti. O disparitie misterioasa. Un adevar tulburator. Acestea sunt elementele cheie ale romanului. Din momentul in care Amy dispare, sotul ei, Nick, incepe sa descopere treptat elemente legate de viata ei pe care nu le stia. Multe secrete ies la iveala si se dovedesc a fi destul de neplacute. Dupa ce incep sa apara dovezi care sa-l incrimineze pe Nick de uciderea sotiei sale din motive pasionale, acesta incearca sa-si demonstreze nevinovatia. Insa acest lucru se dovedeste a fi foarte dificil, mai ales cu toata presa pe urmele lui.

Autorul isi alege foarte bine cuvintele si reuseste sa se joace cu mintea ta. Atunci cand ajungi la final si descoperi adevarul, realizezi ca acesta se ascundea in tot acest timp pe intregul parcurs al cartii.

”Nu știu dacă în momentul de față mai suntem oameni, cei mai mulți dintre noi, crescuți cu televizorul și filmele, acum și cu internetul. Dacă suntem trădați, știm ce vorbe să spunem; când ne moare cineva drag, știm ce vorbe să spunem. Dacă vrem s-o facem pe armăsarii, pe deștepții sau pe neghiobii, știm ce vorbe să spunem. Ne inspirăm cu toții din același scenariu obosit. E o epocă foarte dificilă în care să fii persoană, o persoană reală, pe bune, în loc să fii o adunătură de trăsături de personalitate, selectate de la un șir nesfârșit și automat de caractere. Și dacă toți jucăm roluri, nu poate exista suflet pereche, fiindcă nu avem suflete autentice.”

Despre autor.

Gillian Flynn s-a născut în 1971, în Kansas City, Missouri. A obţinut licenţa în literatură engleză şi jurnalism la University of Kansas, după care şi-a luat masteratul în jurnalism la Northwestern University, Chicago.
Timp de zece ani a scris pentru revista Entertainment Weekly. Romanul său de debut, Dark Places, publicat în 2006, a câştigat de două ori Dagger Award – prima carte care a obţinut vreodată două premii Dagger în acelaşi an. Al doilea roman al lui Gillian Flynn, Sharp Objects, publicat în 2009, a fost un New York Times bestseller. Cărţile sale au fost publicate în douăzeci şi opt de ţări.
Autoarea locuieşte la Chicago, împreună cu fiul şi soţul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Shares