Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

E. Lockhart: Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks

2795_3d4ba4a2„E mai bine singură, își zice, decât cu cineva care nu vede cine ești. Mai bine să conduci decât să asculți. Mai bine să vorbești  răspicat decât să taci. Mai bine să deschizi uși decât să le închizi altora în nas. „(E. Lockhart)

Despre carte.

Aparuta la Editura Trei,  Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks este o carte spectaculoasa, plina de intrigi care te va tine cu sufletul la gura pana la ultima pagina.

Frankie Landau-Banks la 14 ani

Clubul De Dezbateri

„Iepuraşul” lui tata

O fetişcană cam tocilară

 

Frankie Landau-Banks la 15 ani

O tipă trăsnet

O limbă ascuţită

O dispoziţie arţăgoasă

…şi un nou iubit

 

Frankie Landau-Banks

Nu mai e genul de fată care să accepte un „nu” ca răspuns

Mai ales când „nu” înseamnă să nu fie primită în societatea secretă a iubitului ei, destinată exclusiv sexului masculin

Şi când sunt de făcut atâtea şi atâtea farse

 

Frankie Landau-Banks la 16 ani

O posibilă infractoare de geniu

 

Aceasta e povestea parcursului ei!

 Protagonista cartii este Frankie Landau-Banks, o adolescenta care urmeaza cursurile colegiului Albaster. O fire inteligenta, dedicata, este participanta a Clubului de Dezbateri. Frankie trece printr-o schimbare majora pe care o intelege abia atunci cand Matthew Livingston, un baiat din ultimul an, incepe sa fie interesat de ea.

Dupa ce descopera ca noul ei iubit face parte dintr-o societate secreta, curiozitatea o impinge la dorinta de a face parte din acest grup. Insa visele ii sunt spulberate cand este refuzata sub pretextul ca este fata, iar acest grup era destinat exclusiv baietilor.

Indignata de acest lucru, Frankie decide sa demonstreze atat Ordinului cat si intregii scoli ca si fetele sunt in aceeasi masura ca si baietii persoane inteligente, capabile si determinate.

„-…am vrut să arăt ce pot. Am vrut să pun lucrurile în mișcare, să vă dovedesc că sunt la fel de deșteaptă ca oricare dintre voi, ba chiar mai deșteaptă, fiindcă nu credeați despre mine decât că-s foarte drăguță.”

“Lockhart a depăşit genul chick-lit cu această analiză inteligentă a eternei dileme adolescentine: să te adaptezi şi să fii acceptat sau să ieşi în evidenţă, riscând să fii respins. Un amuzant manifest feminist care va încânta gaşca fetelor. “– Kirkus Reviews

“Odată cu Frankie Landau-Banks, E. Lockhart creează un personaj de neuitat. Adolescenţii vor fi încântaţi de comportamentul ei rebel şi de întrebările ei pătimaşe despre gen şi putere, indivizi şi instituţii şi cum să te îndrăgosteşti fără să te pierzi pe tine însuţi.” — Booklist

„Îl plăcea. Era masiv. Aducea mai mult a bărbat decât alţi băieţi de vârsta lui. Îi plăcea camera lui dezordonată, înţesată cu teancuri de cărţi. Îi plăcea să-l vadă pe terenul de lacrosse, unde era vedetă. Nu-i venea a crede că o place pe ea, fiindcă în perioada aceea încă aducea mult a puş­toaică deloc în largul ei, sfrijită, cu picioare prea lungi, cu maxilarele proeminente şi părul zburlit, dar Porter zicea că lui i se părea că-i amuzantă şi că are ochi frumoşi.”

Despre autor.

E. Lockhart este autoarea romanelor Dramarama, The Boyfriend List, Fly on the Wall şi The Boy Book. De asemenea, a scris Cum să fii o fată rea (în curs de apariţie la Editura Trei) împreună cu Lauren Myracle şi Sarah Mlynowski. N-a fost niciodată membră a vreunei societăţi secrete. Oricum, nu ne-ar mărturisi aşa ceva :). Vizitaţi-o online la www.e-lockhart.com. De aceeaşi autoare, la Editura Trei a apărut romanul Mincinoşii. Romanul Scandaloasa poveste a lui Frankie-Landau Banks a fost finalist National Book Award 2008 şi a fost nominalizat la Premiul Michael L. Printz 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares