Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
11414534_1002517366454629_1413230130_n
Autori internationali

E. Lockhart: Mincinosii

 2669_1564a0ba„O să-mi dovedesc că sunt puternică, atunci când toți mă cred bolnavă.

O să-mi dovedesc că sunt curajoasă, atunci când toți cred că sunt slabă. (E. Lockhart)

Despre carte

Aparuta la Editura TREI, “Mincinosii” este o carte plina de controverse, tragedie, suspans, magie si momente tulburatoare. Toate aceste elemente iti vor spori interesul si te vor alimenta odata cu fiecare pagina parcursa.

Un roman complex asemenea unui puzzle caruia incerci sa-i dai de cap, dar care, prin finalul neasteptat, ia o intorsatura majora si iti  schimba modul de percepere al povestii pe care l-ai avut pana atunci. Odata ce aflii adevarul simti nevoia sa recitesti evenimentele pentru a le privi sub o alta perspectiva, descoperind altfel lucruri noi pe care nu le obervasei pana atunci.

“Obsedant, sofisticat… Mincinoşii e un roman atât de captivant şi de bine scris, încât nu numai adolescenţii îl vor îndrăgi, ci şi cititorii maturi.” – Wall Street Journal

“E. Lockhart face un portret fidel al unei familii cu tradiţie, pentru care a păstra aparenţele este vital şi, în ultimă instanţă, tragic.” – The Chicago Tribune

Povestea cartii

“O familie frumoasa si distinsa.
O insula privata.
O fata vulnerabila si indragostita.
Un baiat curajos, plin de pasiune.
Un grup de patru prieteni, Mincinosii, a caror prietenie se dovedeste a fi distructiva.
O revolta. Un accident. Un secret.
Minciuna dupa minciuna.
Dragoste adevarata.
Adevarul.”

Protagonista cartii este Candence, o adolescenta care face parte dintr-o familie foarte bogata, cu o lunga traditie in spate. Intreaga familie Sinclair se strange in fiecare vara pe insula privata pe care o detine. In aceste vacante Candence isi petrece timpul cu cei doi verisori ai ei, Johnny si Mirren, si cu prietenul lor, Gat. Insa in vara in care avea 15 ani sufera un accident in urma caruia ii este stearsa orice amintire din momentul accidentului,  iar ceilalti membrii ai familiei in ascund adevarul. Hotarata sa-si recapete memoria, pe tot parcursul cartii incearca sa puna fiecare piesa din puzzle cap la cap pentru a afla adevarul.

Personajele sunt foarte realist construite si, in ciuda faptului ca reprezinta imaginea unei familii clasice, acestea sunt foarte diferite intre ele. Avem personaje care se lasa transformate de avere devenind lacome si personaje care nu se lasa conduse de puterea materiala. Un razboi al banilor, al orgoliilor si al egoismului care isi are punctul de pornire la un parinte manipulator care isi impinge  copii in lumea avarismului.

Totul se schimba atunci cand cei mici hotarasc sa puna capat certurilor adultilor prin arderea intregii case Clairmont. Incendiul provocat si amintirile de dupa sunt foarte vagi. Atunci cand se intoarce peste doi ani  pe insula, Candence oberva ca totul este schimbat si nu intelege de ce toti ii ascund orice este legat de accident.

Finalul este unul tragic, atunci cand adevarul iese, in sfarsit, la iveala intreaga poveste ia o intorsatura neasteptata. Ceea ce paruse pana atunci o joaca se transforma acum in ceva tulburator care te va pune pe ganduri. Ce se intampla si care este adevarul ce a fost ascuns atata timp? Poti afla acest lucru doar citind aceasta poveste captivanta.

Despre autor

Lockharteste autoarea a patru cărţi având-o drept protagonistă pe Ruby Oliver:The Boyfriend List, The Boy Book, The Treasure Map of Boys şi Real Live Boyfriends. A scris, de asemenea, Fly on the Wall, Dramarama şiHow to Be Bad (pe ultima dintre ele împreună cu Sarah Mlynowski şi Lauren Myracle). Romanul ei The Disreputable History of Frankie Landau-Banks a primit Premiul Onorific Michael L. Printz, a ajuns pe lista finaliştilor la National Book Award şi a câştigat un premiu Cybils pentru Cel mai Bun Roman pentru Tineret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Shares