Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Douglas Kennedy: Trădarea

TradareaRobin știa că Paul nu era perfect. Dar fiindcă el i-a spus că sunt foarte norocoși că s-au întâlnit, ea l-a crezut.
În atmosfera stranie a Marocului, Paul e așa cum a visat Robin: pasional, talentat, competent. E convinsă că aici va ramâne în sfârșit însărcinată.
Când însă Paul dispare brusc, iar Robin se trezește principala suspectă în ancheta poliției, totul se schimbă.
Pe masură ce începe să afle adevărul, Robin rătăcește din atmosfera decadentă ce învăluie Casablanca în arșița nemiloasă a deșertului Sahara, prinsă într-un vârtej tot mai terifiant din care nu știe dacă va reuși să scape.
Cu talentul său de a scrie romane care te țin cu sufletul la gură, dar te și îndeamnă la meditație, Douglas Kennedy te invită într-o călătorie palpitantă în inima întunericului, adresându-ți totodată o provocare: ce ai face dacă viața ta ar depinde tocmai de această călătorie?

Apărută la Editura TREI, Trădarea  este o carte complexă care expune tipologii umame și care ne reamintește că trecutul are întotdeauna repercursiuni asupra prezentului, mai ales când este vorba despre unul întunecat și tumultos.

,,Soarta e strâns legată de muzica hazardului. o întâlnire întâmplătoare, o alegere impulsivă… și soarta își creează dintr‐odată momentul ei deosebit.”

Povestea dintre Paul și Robin începe destul de clișeic, un fel de ,,dragoste la prima vedere”. Robin este convinsă că și-a întâlnit sufletul pereche, omul care îi va schimba viața și pe care îl va iubi etern.

Robin este contabilă, o femeie calculată, pragmatică, cu capul pe umeri. Își iubește meseria și consideră că pe baza actelor contabile poate să schițeze un portret exact al unei persoanei, să-i deslușească visele și fricile.

Paul este cumva opusul personalității lui Robin, o fire de artist, un om care potrivit spuselor ei, reușește să scape de rutină, lucru pe care ea îl aprecia foarte mult și motiv pentru care s-a și îndrăgostit de el. Un alt motiv care o face pe Robin să se îndrăgostească este asemănarea dintre Paul și tatăl său, pe care ea l-a iubit enorm. Tatăl său fusese un boem care schimba mereu orașul în care locuiau, în încercarea eșuată de a obține mai mulți bani.

Deși trecuse printr-un divorț, Robin decide să se căsătorească cu Paul într-un timp destul de scurt, iar lucrurile par să meargă bine în primii 3 ani, în ciuda faptului că ea devine conștientă de caracterul impulsiv și tendința cheltuitoare a soțului său, însa acceptă ideea că nu-l mai poate schimba.

Cei doi plănuiesc o vacanță în Maroc, vizitând Casablanca și apoi Essouira, unde decid să rămână timp de o lună. Robin simte că această călătorie este momentul perfect pentru a ramâne însărcinată. Totul decurge perfect între cei doi, până când primește un mail de la contabilul și prietenul ei, Morton, care găsește o factură de la o clinică. Robin rămâne șocată când vede factura: Paul făcuse o operație de vasectomie, deși el susținea că își dorește un copil cu ea.

Dezamăgită și furioasă, îi lasă un bilet lui Paul împreună cu actele printate și pleacă pe plajă. Când se întoarce, găsește camera răvășită și urme de sânge peste tot, iar pe pat un bilet de la soțul ei.

Drama lui Robin se intensifică atunci când poliția o consideră vinovată de cele întamplate și i se interzice să plece. În această situație Robin începe să cerceteze singură cazul, încercând să își dea seama cine era de fapt soțul ei și ce ascundea trecutul lui.

Găsește jurnalul lui Paul și cu ajutorul cameristei, care îi dă câteva informații despre ceea ce văzuse în acea zi, Robin pornește pe urmele celui care până în acel moment crezuse că era iubirea vieții sale, căutând raspunsul la întrebările care nu îi dădeau pace.

Robin îl urmează în diferite locuri, rătăcind prin deșert, unde trăiește o altă tragedie. Va reuși Robin să fie salvată? Va reuși să ajungă înapoi acasă și să îl găsească pe Paul?

Toate personajele din acest roman trec printr-o serie de trăiri și experiențe intense, în centru fiind prezentă tot timpul ideea trădării și consecințele ei.

Kennedy are o înțelegere profundă a personajelor feminine sofisticate, dar nefericite.” – Daily Mirror
„O poveste de dragoste noir, superb scrisă.” – The Times
„O aventură psihologică sub soarele arzător al deșertului.”-  New Statesman

Despre autor:

Douglas Kennedy

Sursa: Google images

Douglas Kennedy s-a născut în Manhattan în 1955, dar a călătorit enorm, locuind mai mulți ani în Australia, apoi în Irlanda.

Romanele sale au fost traduse în peste 22 de limbi, înregistrând un succes uriaș de piață și bucurându-se deopotrivă de aprecierea masivă a criticii. În 2006, lui Douglas Kennedy i s-a decernat distincția de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor, iar în 2009 a primit Grand Prix du Figaro, acordat de cotidianul Le Figaro.

 

Trădarea poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro/produs/tradarea/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares