Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Declaraţie de dragoste pentru cărţi

Cărţile pot fi atât de multe lucruri. Şi nicioadată acelaşi lucru pentru doi cititori diferiţi. Pentru autoarea californiană Rebecca Solnit O carte este o inimă care poate bate numai în pieptul cititorului”. Pentru Kafka, carţile senzaţionale sunttoporul pentru a sparge marea înghețată în interiorul nostru.  Pentru CS Lewis, cărţile sunt cele care ne ajută deopotrivăne schimbăm și să fim noi înșine.

Deci ce este o carte, defapt?

In 1962, la doar douăzeci și șapte de ani, talentatul ilustrator John Alcorn realizează imaginile pentru superba creaţie a lui Murray McCain, „CĂRȚI!” (BOOKS): în parte o scrisoare de dragoste pentru cărți, în parte ghid despre modul în care sunt realizate, cum arată şi la ce folosesc pe lume cărţile.

Scrisă simplu şi viu, volumul celor doi face mai mult decât să definească importantul scop cultural al cărții. Işi propune şi reuşeşte să trasnforme atât copiii cât şi adulţii în iubitori de carte. BOOKS este o cărticică atemporală, veselă, colorată şi inspiraţională. Un omagiu adus cărţilor trecute, prezente şi viitoare şi beneficiilor lecturii. 

books_mccainalcorn1 books_mccainalcorn4 books_mccainalcorn8 books_mccainalcorn9


Copy Murray McCain & ilustratii John Alcorn.

Sursa: BrainPickings.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares